Direktlänk till inlägg 22 juli 2010

Trolljakt på stugan

Av Lowa - 22 juli 2010 18:14

Årets första sommarsemester vecka. Jag och trollen begav oss till stugan i Geta för att bara ta det lugnt. Första natten hade vi Storflingan och hennes kompis Ella med oss. Tyvärr inga bilder här heller eftersom jag lovat. Synd eftersom det är så fina tjejer. Mommi var också där och vi gjorde utflykter till Trollskogen i dagarna två. Vi letade efter skogstrollen som lurar i Getagrottorna. Har ni också sett dem?

    

Ena dagen gick vi med Mommi och andra dagen med Anu, Olivia och pojkarna som också sov över i Bastustugan en natt. Mysigt. Vi har simmat, simmat, simmat i det 22 gradiga vattnet, badat vedeldad bastu, huggit träd i miljoner och för att inte tala om det största jobbet. Släpa trädeländena till ett och samma ställe. Ja, det hade ni kanske ingen aning om. Jag älskar att såga träd. (fniss) Det enda dilemmat är att trädstubbarna inte brukar uppskattas av gubbarna för de sågas rätt långt upp. . . (hmmm)...  men det blir fiiint.

   

     

                     

De riktiga trollen var ute och smaskade lite blåbär i skogen, men vi lyckades hitta en liten märklig filur...

   

Blåbären är annars väldigt små eftersom det är vråltort i marken. Vi diskuterade även skogens mående just nu. Enbär däremot, fanns i mängder. Mommi fick för sig att vi skulle plocka dem. Det är ju en superidé speciellt eftersom vi alltid slår ihop viltkött till middag. Fick mig dock förklarat att 3 st enbär om dagen får ner kolesterolet. Det låter ju hyvens snärtor, hyvens.. om man nu har kolesterol problem.


Tycker att skogen ser ut att vara lite ur balans faktiskt. Såg skumt ut och just nu läser jag i tidningen att skogarna i Sund håller på att dö. Hoppas inte att denna skog är angripen av något märkligt.

   

En riktig trollskog, eller hur?

   

Vi har som sagt, filurat och tagit det lugnt annars. Tänkte läsa en bok men har inte haft tid. Vet inte vart tiden tar vägen när man härjar på en stuga. Solveig och Neo var också en natt på stugan med oss. Det var trevligt, men inga fina bilder på barnen lyckades jag med.

   

Mommi fastnade dock på bild.

   



 

.. och här hänger vi framför stugan...

   

Funderar på om vi verkligen skall simma...

.. och tar oss ett kvällsdopp. Lilla Charmtrollet simmade helatiden också och Lillflingan pinade både Mommi och mamma med att hålla i medan hon simmade. De verkligen stormtrivdes på stugan. Ludde ville ju förståss hem till Pippi, hem till pappa varje dag men så fort man berättade att simning var på tapeten så skulle han vara kvar. Vår lilla hemma kille. Gillar inte förändringar, den herremannen.  

.. min favoritbild. Himmel, bland hav. Molnen speglar sig i vattnet. Såå underbart rofyllt tycker jag.    

Den här bilden är ju nästan höstig eller hur? Durrig och burrig.

       

Här har man nästan lust och tralla, soooommmar, lalala....   

   

En pussss .. kan man få om man har tur. Lillflingan har gått och blivit blöjfri på dagen. Duktig tjej, sedan blir det nästa projekt vällingflaskan. Har faktiskt varit lite mesigare med Lillflingan när det gäller nappar och vällingflaskor.   

 
 
Ingen bild

anu

23 juli 2010 08:04

jotack det där med att såga träd...nemas problemas ..det var värre att släpa allt till en hög !!!( för att inte tala om hur de hugger/sågar skog i Skåne tydligen...undrar om det finns mycket periskop träd där...måste fråga skogshuggaren Nicke..)

 
stina

stina

29 juli 2010 18:29

Härliga sommarbilder du tagit, speciellt de sista i inlägget! ha en fortsatt fin sommar och så håller vi alla tummar som går för att det ska fortsätta vara så fint väder!

http://enenkelstina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lowa - 20 november 2011 17:00

IIP- investor in people fick Mariehamns stads barnomsorg för något år sedan. Undrar om den tjusiga stämpeln gäller 2012?   Mariehamns stads prioriteringar gällande barnomsorgen är troligtvis katastrofal. Överbevisa mig gärna, tack. Är det sunt at...

Av Lowa - 2 september 2011 11:47

Åland är inte "safe" för våra barn mera!   Jag är en förälder till både små och stora. Jag är rädd, precis som du säkert också är. Alarmerande rapporter från Landskapsrevisorerna visar att polisen behöver mera resurser mot droger, fältarna vädjar...

Av Lowa - 20 juli 2011 09:34

På den här gatan i stan kan det hända lite vad som helst. Ja, just det ... som   Lillflingan har nu fullt upp med att rymma till sin kompis Ebba som bor något kvarter från oss. Själv är jag så gott som naken hemma när lilltjejen med bestämda steg...

Av Lowa - 18 april 2011 14:36

Gustav har fått sig lite nya utekläder från Familia och måste säga att de verkar vara fantastiskt bra.   Lindberg barnkläder, jacka och byxa för 82,50. Ett svenskt märke. Detta funktionella skalplagg/set (jacka och byxa) är tillverkat i vårt v...

Av Lowa - 3 april 2011 21:47

Har nu varit hemma i en vecka och haft "semester"... barnen har turvis spytt som sprutande dinosaurier... så ett antal lakan, kuddar, täcken, kläder, handukar, toalettstolar, händer, munnar, hårstrån, golv, tänder och gud vet vad har fått sig en bakt...

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards