Alla inlägg under december 2009

Av Lowa - 21 december 2009 22:47

Storflingan går på 6:an... hennes sista julfest på lågstadiet alltså och världens bästa. Barnen sjöng som aldrig förr, trevliga och annorlunda julsånger och dessutom hade de i år ett väldigt fint program som jag tror att även barnen själv tyckte var ett härligt och skojigt uppträdande. Äntligen fick även de vara med i High School Musical. Bra! Mycket bra, och så hade vi storlfingan med i luciatåget också... Vilden & Medlaren var jätte stolta.. och mamma med förståss.


Tjejtjusaren missade årets julfest för han är hos mammsan.. och det kan vara bra det med .. att få mysa lite i de skånska skogarna.


Vilden orkade dock inte med allt firande och somnade tryggt i mammas famn, Lillflingan och Skogstrollet tunnade ur och stannade hemma och funderade över målningen som borde göras i huset. . . men, tji fick de som maskade ur denna trevliga upplevelse med barnen i skolan.

Av Lowa - 20 december 2009 15:08

Vi vaknade tidigt och upptäckte glatt att julen är på intågande.... åtminstonde vintern. Barnen hann nästan inte äta frukost innan de ville ut och åka lite pulka.


Paltade på småtrollen hela vintermunderingen och när Lillflingan äntligen var tryggt ute i vagnen så att trollmor också kunde börja klä på sina (för små) utekläder, då dyker lilla Ludwig upp som en liten snögubbe och berättar den ljuvliga nyheten skriiiikandes: Jag haj kissat påååå määäj!

Mammas pojke hjälper gärna till hemma.  


Sååå, det var bara att bita ihop och börja om från början... av med vinterhalare, byxor, långkalsonger, kalsonger, tvätta, upp och så kläs herremannen på igen. Ja, han ville ju inte missa allt vad Gustav och Eric hittade på..

  


Fullt upp hade barnen med att skotta snö, mata kaninen med hö, åka pulka och lillan ville göra snö änglar...


Snöänglar  

Nog är det ju allt lite märkligt de här med vintern, eller hur killar?


Lillflingans första snödag  


Barnen ville självklart till Gnisten så... Eric, Gustav, Ludde och jag plumsade dit för att ha möjlighet att åka pulka snabbt. Ludde ville dock inte vara kvar efter första åket.. nix, då ville han heeem! Det är min kille det, vill bara vara hemma med mamma. Han kommer vi aldrig att få till något dagis, det kan jag säga. ... medan de andra barnen gör allt för att hitta på roliga trix i de "höga" backarna.


  

Av Lowa - 19 december 2009 19:00

  

Av Lowa - 19 december 2009 17:59

  

Okej, nu behöver jag er hjälp! Jag har en oxe på jobbet, envisare än envisast och vår största huvudbry för tillfället är .... om vi skall ha en kampanj med ungdoms rabatter till Helsingfors för 29,90 EUR & till Stockholm för 19,90 EUR  eller inte! För att bevisa, att han (alltså, att jag har rätt) .. så kan ni väl skicka ett mail till booking@airaland.com ... lovar lotta ut någon gratisbiljett tur/retur till ett dera Stockholm eller Helsingfors med Air Åland om jag får in massor med e-post med era namn och en önskan till tomten som lyder såsom detta:


Snälla tomten, låt oss få bokningsbara och billiga ungdoms rabatter med Air Åland.


Med vänliga hälsningar


ja, och sedan vem ni nu är..


Även fast ni kanske inte är studernade just nu, så tycker jag att ni kan skriva ändå.. detta för att vi skall få igång lite olika roliga erbjudanden. Självklart kan ni komma med andra förslag om ni så önskar också.


Av Lowa - 19 december 2009 17:46

Paket, paket ... jag älskar julen och jag är barnsligt förtjust i paket. Min mor däremot hatar allt som har med julen och göra.


Därför begav vi oss ner på stan, jag som moraliskt stöd (mitt uppdrag var alltså att säga åt mamma vad barnbarnen önskade sig, plocka ihop eländet och be henne betala kalaset). "Vicken" rolig shopping... däremot irriterar det mig att man alltid är ute i sista minuten och allt som man verkligen hade tänkt sig är slut. Dessutom känns det liiite löjligt att köpa åt Lillflingan eftersom hon inte är i behov av något.. men, känslomässigt känns det som om man är en riktig lurjus om inte lillan lyckats uppnå åtminstonde ett paket.


Vi hade med oss Vilden och Lillflingan och hade självklart hoppats på att de skulle sussa sött i vagnen. Tji, fick jag! Pärla lyckades väl en liten stund men Ludde han vägrade både kissa på någon okänd toalett och sova under klappjakten. Nåja, han var snällt vid en och samma hylla i leksaksbutiken ... nämligen vid Pippi Långstrump hyllan. Han älskar allt som har med pippi och göra. Funderar på om ett litet Pippi puzzel skulle vara en julklapps idé.



Av Lowa - 18 december 2009 20:31

Håret fixat på Klipp upp och ögonbrynen plockade ... har ni tänkt på det vad olika människor en frisör möter?


Satt helt tyst en stund... rätt skönt faktiskt att bara vara tyst och njuta av att någon för en gångs skull pysslar om Trollmor. Pointen är ju förståss att man har en frisör som kan tyda mina tydliga signaler. Härligt är också att tillåta sig vara lite nyfiken.... bara lyssna på vad alla andra snarvlar om.


Damen med lilaaktigt silverhår berättar rubbet om barnbarnen, pappan berättar lite om flinten som smygit sig fram och chokladbollarna han lyckades snava över innan frisörsaxen tagit fart kring skallen, mamman (trollmor) ligger lam och skannar av frisörförsamlingens måenden, den lilla flickan skakar läpp ( kommer ni inte ihåg hur de ALLTID klippte för mycket av pannluggen när man var barn), coolingen då.. ja, han testar den nyaste frillan och sitter generat och pejlar in den snygga frisören. Jag tror att folk blir som öppna böcker hos frisören för att man flummar bort och tror att man är ensam i kåken när någon ger en beröring. Rätt intressant, skulle det inte kosta en hel förmögenhet att fixa håret så vore man ju självklart en återkommande månadsgäst.


Då så, nu har man fått slingor i hårkvasten, ögonbrynen trimmade, någon julklapp uppköpt och sist men inte minst gott folk. Snart kommer det en hel hög med billiga ungdomsbiljetter till Air Åland. Istället för att fara över dagen till Stockholm med Rolfen så är det bara att dra sina lurviga med flyget. Ja, om man inte vill till världens bästa shoppingstad, dvs Helsingfors förståss... de blir fantastiskt billigt det med. Lite inside information alltså.... ni skall få se!


Men halloo.. ni tror väl inte att vi glömmer bort gamlingarna heller, nix de pigga 65 åringarna skall även de få dricka choko mjölk på fazers kahvila eller varför inte ta en lunch med väninnan på Stockmann. Mamma min blir nog överlycklig i allafall. . .


Kati (barnflickan) for till Estland idag men hon kommer tillbaka. Vi har haft lite ångest eftersom vi nu hade möjlighet att få dagisplats åt alla 3 småttingar till samma ställe, men eftersom Kati tror att hon kommer att klara de här vildbattingarna och hushållet så får hon stanna en stund.


Medlaren har blivit hes som en kråka, Lillflingan mammigare än mammigast, Vilden raketbusig som vanligt, Storflingan nu frisknat till efter att ha haft magpesten (sjukan) och Fottisfantasten dragit iväg med flyget till sin mamma i Skåne. Flygvärdinnan fick väcka herremannen på flyget för han var så trött, så trött... och nu skall jag tillbaka till fredagsbus med småtrollen.



Av Lowa - 15 december 2009 19:18

Idag har min kollega på jobbet gett oss alla en julklapp.. hon har ordnat ett kaffekalas. Fräckt, skulle väl ungdomarna säga och framför allt gott kaffe. Våran kära kollega är utbildad barista. .. så vi har druckit mumsigt kaffe, sålt massor med biljetter och bara myst med allt från expresso till ja, de nu allt heter de där olika kaffefunderingarna. Nåja, liiite sugen blir man på lottovinsten och en egen...


Av Lowa - 14 december 2009 18:52

Julfest i lördags och de partysugna tjejerna hade styrt upp kalaset med busstransport till Restaurang Q. Väl mötta av finurliga ägare, utrustade med hörlurar och välförsedda med ljussignaler (Star Wars svärd) för att styra vårt "flygplan" på rätt spår var vi säkra på att vi hamnat rätt.


Väl inne välkomnades vi med information om att maten tyvärr blir minst 1 timme försenad pga tekniska problem, men vi hade tur .. de skulle bjuda på kaffe (eh) .. och vi var även välkomna att kolla in i deras cockpit. (Lysande)     


Maten var fantastisk och själklart spelade de oss ett spratt eftersom vi i undantagsfall också är försenade :) .. efterrätten, wow.. jag bara älskar havtornskräm med grädde. Mumsfilibabba. Dock en miss i planeringen, det var för mörkt så missade hela ställets berömda atmosfär. Men skam den som ger sig, dit skall jag nog och lura igen för att se om de klarar denna tantas kritiska ögon. De har dock redan lyckats få mig att tro, att de verkligen lägger ner en själ i sitt arbete. De välkomnar havet, livet och lugnet till ett av deras livsverk. Ja, åtminstonde kändes det väl så.. på den lilla stund vi härjade loss.


Arkipelag, ja .. dit traskade Trollmor och löste många gåtor bland hotellets irriga gäster. Plumsade hem med Tessa, och styrde upp Lillflingan som längtat såå efter mamslan.. Skogstrollet.. ja, han verkade sakna denna tanta också.. (lite).. eftersom han inte sovit en blund.. Flingan & Vilden vaknade söndag morgon kl 7. 


Dagens tävling: Vem var först upp tror ni?

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards