Alla inlägg den 27 maj 2010

Av Lowa - 27 maj 2010 20:43

I början av sommaren ordnar IFK Mariehamn en fotbollsskola för barn. Kanon aktivitet i början på sommaren om barnen vill ha något annat att göra än att häcka mamma i sockfötterna hela sommaren. Fottisfantasten och Medlaren skall få börja sommaren med detta. Sen blir det latmasken i flera veckor. Latmasken är också väldigt viktig för både barn och vuxna.

Av Lowa - 27 maj 2010 20:34

Här bor vi på en ö. Ibland väldigt öde, men sommartid gott folk. Då händer det all världens aktiviteter i vattnets tecken. Detta år är det Medlarens tur att få sig simlektioner på Nabben. Folkhälsan på Åland står för skolningen och lätt som en plätt att boka in barnen till simskolan via deras fantastiska bokningsprogram.

Av Lowa - 27 maj 2010 19:55

Drogsituationen har ökat med raketfart i den åländska samhället. Tragiskt och fasligt oroväckande. Vem är inte rädd att ens barn skall hamna i det gräsliga träsket. Hur skall vi som föräldrar, syskon, granne och medmänniskor få bort dessa beroendeframkallande medel från samhället och hur kan vi ändra barnens inställning till droger.


När vi var smålöss bombaderades vi med information om hur farligt det är med droger. Drogfria fd knarkare var och berättade staplandes om sitt elände, om sin livssituation. Idag anses att dessa människor gör mer skada med att visa sig i skolvärlden. Jag vet inte riktigt vad jag skall tro. Är inte tillräckligt erfaren inom området för att ta ställning.


Har missbrukarna själv svaret? Vad är det som gör att dessa barn väljer droger?


Släktingarnas oro, fruktan, skam och hjälplöshet får hela familjen att må dåligt. Är det bra att ta spontana tester i skolan? Skall vi låta barnen strila i en burk under uppsikt av en hälsovårdare.  Kan jag som förälder påverka inställningen till droger? Ja, men fy. Tänk om vi hade svaret. Då skulle det inte se ut så här nu i samhället.


Låt oss alla stå upp och kämpa mot drogerna. Jag tänker fara och lyssna på Föreningen Fri från Narkotika samt de inbjudna experter inom området och uppmanar verkligen alla att fara. (länken hämtad från facebook)


Föreningen Fri från Narkotika har Info den 3 juni kl 18:00 på Lagtinget.


Diskussions och informationstillfälle för allmänheten.Fri Från Narkotika ordnar ett tillfälle för alla som undrar över situationen på Åland idag,vad man kan göra som förälder,kompis,lärare,mm för att förhindra och hjälpa. Bland annat får ni lyssna på fältarna,ungdomslotsarna och förhoppningsvis företrädare för polis och Bup (barn och ungdomspsyk.).Ställ frågor och diskutera!
Drogsituationen på Åland berör alla!
Av Lowa - 27 maj 2010 07:30

Enjoparty igår och kors i himmelen vilken chokladkladdkaka. Läkaryrket kan utan tvivel bytas ut mot bagaryrket om så skulle önskas. Enjoprodukterna lika bra som alltid och gärna hade jag köpt hem hela städskåpet med dessa om bankkontot hade tillåtit förståss. Huset var modernt, personligt och stilrent. Barnen söta som bara den och lilltjejen hade ärvt mammas gåva med att visa oss runt i huset. . . och grabben körde förståss lite bus med slemmiga maskar när vi alla kom intågande.


Mommi var hemma med småtrollen så det var bara att fara hem och ta hand om nattningen.


Nu en ny dag, nya möjligheter och trilskas med strejker och glada människor.

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards