Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Lowa - 7 augusti 2010 19:15

Det regnar i massor. Va härligt. Jag älskar regnet, lugnet och doften av regn. På något sätt får jag ro i kroppen när det regnar. Kort och gott, inga måsten. Det är okej att försöka läsa böcker, smaska godis och pimpla kaffe. Det är okej att ha barnen framför tv:n, datorn eller playstationet hela dagen. Jag tar mig tid att göra sådant som jag annars inte hinner med... dvs spela kort med trollen, reda upp i skåpen, fixa inpackning i skatboet, lacka naglarna och liknande grejer.... Jag hoppas bara en sak.. att jag vinner kortspelet och inte blir ännu fetare förståss.   (rackarns det var ju redan 2 saker det)

Av Lowa - 7 augusti 2010 14:52

Åland borde kanske också satsa lite på vattenlandet. Stugorna är väl inget att hurra i julgranen, kanske för att jag föredrar toalett och dusch i stugorna. Mes som man blivit med åren. Vi hade en otroligt trevlig resa. 22 pax totalt så halva Skara chockades fullständigt av det finska packet som hävdes ut ur 3 bilar.

  

Vi åkte söndag morgon med Ålandsfärjan, kastade i oss frukost, babblade och drog iväg i motorvägarnas liv. Lillflingan som försöker bli torr skrek som aldrig förr att hon ville Kacka på Pottan. Stackarn. Nåja, fram kom vi med några stopp på vägen. Bilskrället skötte sig exemplariskt även fast något hjullager började gnälla. Kostar väl skjortan som vanligt. Fy bubblan för bilreparationer.


Vi checkade vackert in på Skara Sommarland, packade in grejerna i stugorna och begav oss på matinköp och pizza paus på ett litet hak. Smarrigt mätta lättade fläskrumporna till stugan för att släppa lös trollen. Raketskjutaren Holländer orkade med lite fotbollsunderhållning med trollen trots en uppesittarkväll efter Rockoffs superfina fyrverkerikväll. Vi andra underhölls av goda skratt och smaskigt vin.


Vi steg upp tidigt på måndag morgon, fixade frukost på verandan, packade simkläderna och tog oss gåendes till Sommarlandet.   

   

Gustav & Eric valde att först vara i motorlandet. Wow, vad härligt lyckliga barn.

 

Familjen Lang valde försåss den läskigaste attraktionen först. Tranan.. undras vem som är räddast?   

Hjärtetrollet ser inte så glad ut, månne han förlorade här?

   

... men hallooo, vem kommer här då?

   

Grabbarna ut och kör lite..

En luftballong svävade vackert förbi oss... och samtidigt började diskussionen om att hoppa fallskärm. Så, nu väntar vi på att Monica skall boka tid till oss alla. (förutom till skribenten) Jag vill leva länge till. Hubbe & Fanny har redan testat att hoppa och vi fick se filmbeviset. Otroligt, själv skulle jag aldrig våga.  Lite efterrätt på kvällarna, grillade marshmellows... eller hur i himmelen man nu stavar det.      Lite censurerade bilder finns faktiskt. Den ena är när Lillflingan gjort ner sig i blöjan och mamma halkar i gyttjan utanför stugan.    

Vi har i allafall fått en sak klar. Martina skalar inte flera potatisar till Glen.     .. även fast han under skoltiden fick henne övertalad till detta är det svårare nu.. och frugan, njaaa.. misstänker att potatisarna fixar sig själv nuförtiden.        

De större trollen spelade klädpoker på kvällarna. Gissa om vi satte på tjejerna extra kläder när vi diskuterade taktik med tjejerna. (he,he) En och annan gick förståss in i fel stuga och letade efter chips, en annan skrek hastigt att de trodde de var äppeljuice i tetran, nästa fick en sten smashandes i näsbenet och lite vurpor som resulterade i tvättkvällar. Andra undrade förståss hur vi skulle tvätta utan tvättmaskin, och såg märkliga ut när vi förklarade att vi mammor klarar allt. :)


I stugorna finnes inget rinnande vatten. Vi fick ta kläderna till ett ställe där man diskade för att lyckas få varmvatten. Det gick fint det förstår ni, fint fint.

    Gissa om trollen var trötta på kvällarna när de badat, inte vi inte.. nänä.. vi har kommit fram till mycket beslut. Speciellt att vi startat en förening som nu heter Ullat och Klart. Regel nr 1 är att äppeljuicetetran skall infinna sig på varje möte.   

Jojo, matmonster där. Vi grillade varje kväll. Helt ljuvligt att äta tillsammans 22 personer i alla åldrar.

In action ...   Barnen badade som aldrig förr. De lite äldre barnen skötte sig själva medan vi självklart hade koll på de mindre barnen. Själv gjorde jag en djupdykning med kläder och allt. Charmtrollet trodde nämligen att han var kung över badlandet. Jaja, ett dopp i det blå...    Så behövdes lite värme ibland...  En stolt tupp när frugan skulle köra den censurerade volten... Monica ser lite mer fundersam ut (fniss)  ...  

Här ser vi några av trollen bada. . . och de var så goa och omtänksamma med varandra. 

   

En herreman som också ville testa slänga sig i vattnet, men han klarade eländet utan värre volter.. 


Vi avslutade hela Skara dagen med att gå på vattenshowen. Tyvärr började det regna så att tom underkläderna var plaskvåta. Här kommer några dränkta, ja... vad ni nu vill kalla dem...

... men glada, det var vi ändå och vi fick en fin avslutning på kvällen trots allt...           

Av Lowa - 7 augusti 2010 13:41

Skogstrollet är lite tjurig. Han gillar inte vår nya telefon...   Jag har nämligen blivit ett vrak när dessa telefoner går sönder jämt, jämt, jämt. Nu räcker det med inköp av bärbara telefoner. Det är bannemig det värsta jag vet. 


1. den (luren) är alltid försvunnen

2. den (luren) är mestadels utan batteri

3. ringer det är man tvungen att rusa från rum till rum för att hitta eländet.


Slut på det nu.. den här telefonen är ingen plötsligt intresserad av... Jag har alltså hittat lösningen på telefonmysteriet, en äkta, sliskigt snygg telefon...


 


Ungarna härjade högt när de skulle ringa... Mammaaaaa, hur funkar den här?


Va? Är det meningen att våra barn inte skall ha koll på vad en äkta lurvara är..    

Av Lowa - 7 augusti 2010 13:31

    

Syskonbarnvagn säljes eftersom Lillflingan snart är 2 år. Helt otroligt vad tiden går. Bra lastutrymme. Bra pris inom Åland.

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards