Alla inlägg under augusti 2010

Av Lowa - 24 augusti 2010 22:29

Åh nej, tro inte att jag tänkte hänga ut gubben min naken på nätet. Denna gång handlar det nämligen om Finlands bidrag till det Nordiska rådets filmpris 2010.


ho,ho säger jag bara. Jääätte intressant verkar trailern.


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa


Sååå, kommer den stora frågan. Kommer denna film att vinna den enorma summan: 47 000 EUR eller inte?

Av Lowa - 24 augusti 2010 22:16

Lite förvirrad som vanligt. Morgonen gick galant. Småtrollen klara i tid, mamma med förståss men tyvärr oduschad med skitit hår. Tänderna borstades i allafall. Man får vara glad för det lilla, eller hur?   


Dagisavlämningen löpte som smort och sedan bar det av till nästa station. Dagmamman. Vägarbetet kom ivägen och en mega trafikstockning i lilla Mariehamn uppdagades. Tankarna svävade i skallen och plötsligt var jag nästan framme på jobb, när jag hör ett smaskande hummande på en tutt (napp). Precis, Lillflingan hade tydligen tänkt följa med mamma på jobb den här ljuvliga dagen. Så blev det dock inte. Jag som trodde att jag hade lyckats, en endaste gång komma i tid till jobbet men jooo nää. H..vete! Tvärnit, u-sväng och tillbaka till trafikstockningen som visade sig ta halva dagen. (nästan)


... men, jag har varit på jobb. Babblat på som vanligt och seglat hemmåt igenom trafikstockningar... och klarat även denna dag, utan att städa men tack och lov fått mig en 3 minuters dusch och ett rent hår. Glad för det lilla, som sagt.

Av Lowa - 22 augusti 2010 14:31

Skvallerblaska, är alltid skoj. På  vår gata här i stan har våra nya grannar flyttat in, resten har hängt hela helgen ute i Eckerö för att försöka nå den omtalade titeln i Triathlon. Ett dera har de stupat efter att ha cyklat, simmat och rusat i raketfart eller så har de en sjudundrande segerfest eftersom ingen fortfarande syns till här i våra trakter.


Skogstrollet har hängt med ungarna på volleyboll, jojo.. så säger de i allafall men man undrar ju vad som drog mest. (he,he) Misstänker nog att brudarna var på topplistan.


Denna helg har vi inte gjort annat än snaskat godis, sett på en film, vikt tvätt och funderat vem i himmelen som skulle ha lust och baka bröd till oss eftersom jag snart burit hem en hel brödbutik, så mycket som det går åt i denna koja.


Kaninen, ja.. den försvinner så fort den får möjlighet och bra är ju det, så länge den hittar tillbaka där den skall bo.


Vi har haft lite pyssel, Hjärtetrollet och Charmtrollet har senderat morgonen med att klippa papper i minimala biter. Skit kul. Trollmamman då, ja inte läste jag en bok om ni tror det. Nej, nej.. klippvakt kallas det. Definitivt ett måste med småtroll och saxar.


Lillskruttan våran är på bättringsvägen. Fy fabian vad skönt. Misstänker 3 dagars febern eftersom prickiflingan nu härjar här. Dessutom har hon fått för sig att pissa överallt, ett backslag skall man väl räkna med när vi har ett händelserikt liv.


Så till cykeltjuvar, ja... som jag tidigare berättat har Fottisfantastens cykel blivit stulen. Jag är skitsur på den stackars lilla kille som faktiskt tog cykeln. Han har det inte lätt.... men det har inte Fottisfantasten det heller. Han har nämligen ingen cykel mera eftersom den är förstörd. Grabben som tog den har inga pengar, ej heller dennes släktingar. Så vad gör man? Hemförsäkringen, men... det är alltid en självrisk och det räknas bort lite för de år som man haft biken. Ja, ja.. det här är en del av livet. Orättvisa, livet är orättvist.


Ni undrar ju förståss hur det går för VASALOPP killen. Jodå, det går braaaa. Det är lite jobbigt och trampa på cykeln hemma ..


- ja, ibland orkar jag 3 km och ibland 6 km...säger Vasamannen

- men deee é lugnt. . .det brinner inga...(megasmile)

Av Lowa - 21 augusti 2010 19:54

Försöker hitta härliga, varma och goa vinterhalare (overaller) men, lyckas inte så bra. Hittar ju bara en massa andra funderingar... som de här byxorna från Kappahl till Lillflingan förståss...


441378

Här har vi dock en halare från Kappahl. Snart plöjt igenom hela nätet med vinterhalare...

422881

Den här kommer från Lindex, men skulle gärna vilja ha ngn färg. Det är mörkt ute på vintern och svart är kanske inte världens bästa färg. .. nåja, de verkar vara väldigt bra reflexer i allafall...

Lindex Shop Online - Overall

Reimatec halare från Hobbyhall inte så snygg tycker jag men de har varit väldigt bra annars, förutom priset. Hobbyhall har väl lite bättre priser än i stan förståss.

Reimatec-haalari, tyttöjen

 

Av Lowa - 19 augusti 2010 19:28

Jahaja, det blev inte mycket jobba idag inte. Gänget förde jag till dagis och Lillflingan till Mommi en stund för att lyckas dra igenom mailhögen som jag har i knutarna... men så ja, skruttan var sjuk så ville ta mig hem till henne. Tycker att mamma kärlek är en av den bästa medicinen nämligen.


Grabbarna tyckte att det var jätte skojigt på dagis så fick nästan släpa gänget därifrån. Vi blev bjudna på lite kaffekalas i lekstugan och vem tackar nej till det?


Ikväll har jag förgyllt vardagen med att sälja saker.... som de här barnkängorna, kavat storlek 22. Jätte bra skick faktiskt.

  

En vinterhalare säljes också, storlek 80 Lassie

  

Gummistövlar Viking storlek 21

  

Ja, så har jag dragit en match badminton med grabben min och polarna ville också hänga med. Vilken lycka att få spela med gänget... gissa vem som vann?

Eric & Hugo hade hängt på fotbollsträningen men Gustav hade ingen lust. Han håller dessutom också på och bli förkyld. Elias har en förfärlig huvudvärk och lamslagen, taskigt första skoldagen och med ny härlig lärare.

      

Av Lowa - 18 augusti 2010 20:59

Ögonlocken slets upp av en vrålande mobiltelefon och ett fasligt ösregn. Vilken hääärlig morgon. Jag är inte ironisk om ni tror det. Näääääääj minsann. Jag älskar regnet men just den här morgonen blev det bara för mycket.


Alla små trollen fick mat, även fast de inte var hungriga så där tidigt på morgonen. Vad gör man när alla vägrar äta? Just det, är pedagogisk. . . jooo, tjena... undrar sa flundran hur många? Behöver jag berätta min beprövade strategi..? Muta, kan hjälpa... bara man inte mutar med pengar. Man blir sisådär pankare än pank. Ni får allt komma på er egen strategi, min egen är nämligen hemligstämplad. (puss)


Påklädda gossar (hurra) även fast alla verkar vara halvblinda eftersom de inte hittar kalsonger i kalsonglådan, strumpor ur strumplådan, byxor från byxhyllan och så vidare. Det kanske kallas curling mamma som halvnaken springer från rum till rum för att få kaoset att halvera. Nåja, vi lyckades ha alla färdiga kl 9:00. Då börjar jag arbeta, och inser plötsligt att Lillflingan inte luktar hallon precis. Nix, de var en brun rar sörja i brallan. Tjejen skall ju vara torr och protesterade lite granna. ÅÅÅhhhh, vilken ljuvlig daaaag sjöng Trollmor medan rumptvätten härjade.


Seså, inga sådana fasoner. En sak i taget. Finemang. . men blev lite fundersam. Småkillarna hade bara gått ut liiite i plasket när mamma styrde upp Lillflingan.... och gossarna var plaskvåta. Byte av kläder på 2 till alltså. Just precis, jag fattar.. behöver nog träna lite mera på den här logistiken och 5 barns mammastrukturen.


Fina och torra barn på väg till Mommi som skulle få gänget till dagis. Vill åter igen berömma de ljuvliga tanterna. Dessa tanter kan verkligen sprida varm och go energi. Nåja, vidare i morgonäventyret. Bilen behövde akuttankas. Kastar mig ut i ösregnet, ser ut som en nerdräkt katt med slafsigt hår, plaskvåta skor och kläder lyckas vi få några soppadroppar i tanken. Skönt tänker Trollmor och kastar sig in i bilen. Där sitter en liten sockersöt trollunge som förklarar att hon vill gå och kacka. Kastar mig ur bilen, river upp dörren för att hitta närmaste toalett och inser... det är redan försent. Nu vill jag släppa mig fullständigt galen. . . men vad gör man? Vänder om bilen för att fara hem och hämta nya kläder. Kan ju inte fara med tjejen nerpissad till dagmamman. Det går lite tvätt åt hos oss, om ni undrar.


Omklädd och uppklädd till tårna, kör jag i raketfart till den härliga dagmamman. Ger tydliga instruktioner om Mommis assistance service om Lillflingan mot förmodan skulle bli sjuk. Ja, mamma som man är så finns det där lite inbyggt i oss mammors intiutionsförmåga.. . gumman min liggen nu nämligen med feber.


Så, jag lyckades komma till jobbet förståss om så inte riktigt i tid. Fick därav också jobba över, ta världen med ro. Mommi hade killarna hemma hos sig och de fixade dockor till dagis.... (vilken lycka att mommi hjälper oss med detta även fast Trollmor älskar att sy, eller så jaaa...)


Grattis igen till älskade Storflingan som fyller 13, barnens kusin vitamin Anna som fyller ja, sisådär 18 och grannbruden som också firar idag.







Av Lowa - 17 augusti 2010 21:05

Jag har fått klagomål på bloggen. Skriver för sällan. Vill inte få tiden att räcka till eftersom jag nuförtiden inte har någon barnflicka som hjälper till med hushållet, tvätten, sockparandet, städningen osv. Istället håller vi på med annat. Vi pluggar lite coaching, letar efter det omaka strumphelvetet, skolar in trollen på dagis, letar efter regnkläder, tvättar lite kläder, slänger ihop lite mat åt familjen, diskar, städar, uppfostrar och försöker få gänget att somna på kvällarna. Lillflingan och Storflingan hör till de segaste nattugglorna. Undrar varifrån den genen lyckats trilla dit?


I morgon fyller Storflingan 13 år. Min lilla tjej har blivit stor. Minns det som igår, dagen då tjejen med den svarta kalufsen visade sig för mammsen. Genom åren har damen minsann lärt mig massor. Hon har med sin humor fått mig att skratta, fundera över regler och rutiner, lärt mig att argumentera med världens bästa förhandlare och mycket, mycket mer roligt. Så nu gratulerar vi vår omtänksamma, glada tonårstjej. Kram och grattis gumman.

Av Lowa - 16 augusti 2010 20:48

Lillflingan första hela dagen hos dagmamman och det gick super. Vilken tur, förutom förståss när vi skulle föra madam.


Charmtrollet skrek förtvivlat från bilen: Mamma, Pärla vill inte stanna häj... hon vill hem. Med massor med tårar stack vi med dunderfart från lillsyrran som fällde en liten tår hon med, kanske i sympati med broder vem vet. Hon kanske fattat galoppen med killar.


Stolt som en tupp for vi till mommi som fixat morgonfrukost. Där fick vi minsann veta att gossen skulle börja på dagis. Jo, för han är liten men har blivit stoooor nu.


Iväg till det nya dagiset Nyängen. Väl mötta av rara tanter, passade Charmtrollet på att gömma sig i det stora skeppet på gården och Hjärtetrollet hängde mamma i häcken. Vi traskade vackert in och fick oss lite skolning. Det är inte bara ett att börja på dagis skall ni tro. Nää, nää mamma fick också en hel del att tänka på. . . som tex


  Att jag är tvungen att skaffa 3 par nya gummistövlar till alla barnen. (fixat kostade bara 90 EUR)

  Att köpa nya ryggsäckar med knäppe fram så att de kan bära picknicken och skrillorna när det bär av på utflykter.

  Sist men inte minst inhandla vinterstövlar, galonisar, utehalare, vantar, mössor.

   Glömde ju förståss det viktigaste. Jag är tvungen att sy 2 st trasdockor. Yeah, jag som älskar att sy. . barnen skall ju självklart hjälpa till. Super, eller så inte... vi får se hur de ser  ut när de är klara. (hehe)


Nyängens dagis har inriktat sig på utevistelse vilket betyder att regnkläder, gummistövlar och rätta kläder efter väder verkligen är ett måste. De berättade om en liten roddbåt som de kan ta en liten utflykt med ibland. Att barnen ibland får fara och simma, så mycket som nu budgeten räcker till simning förståss. De far och skrinner, upptäcker naturens olika väsen och med sig har de ibland lunch, en egenhändigt tovad sittdyna. Tjusigt värre, och goa tanter. Betyget från barnen är att det är jätte, jätte roligt på dagis. Bättre betyg går ej att få, tycker jag i allafall.



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards