Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

Märklig, hockus pockus dag...

Av Lowa - 19 februari 2009 22:58

Idag har de varit en sådan där märklig dag.. jag tror ju på ödet, som ni säkert redan har förstått..vi börjar denna berättelse från början...

Nicke & jag vaknade i morse redan vid 7, ungarna sov fortfarande och vi bara glodde på varandra och undrade vad som var fel.. Kaffe & mackor och morgontidningen ifred.. Halloo, helt fantastiskt!

Barnen vaknar en efter en och samtliga på strålande humör, Gustav klär på sig själv ( märkligt) och vill ut i snön för att leka med Erik. Plötsligt hör jag postgubben ropa utifrån att lilla Ludwig är på rymmen i bara blöja, skor, t-skjorta och mössa. Han ville också ut och leka förståss och tog saken i egna händer eftersom mamma var så sölig.


Väl ute erbjuder sig Eriks barnflicka att passa Ludwig och Gustav i parken. Härligt! Hemma inser jag att något måste göras åt kalufsen. Ringer till första bästa frisör som just fått en avbokning. Underbart! Att slinga håret denna dag var inget problem. Stormsteg efter barnen för att fixa lunch åt gänget så att Pärla och jag kan fara med raketfart till Klipp Upp. Hm, känner på mig att det är något fel på bilen, och.... de går inte att svänga..eller det går .. men väldigt, och jag menar väldigt trögt. Jaha.. parkerar bilen och sen som vanligt släpar mig flåsandes till frissan. I stolen bredvid mig sitter en tjej, som jag drömde om för några nätter sedan. Det visade sig att hon också fått en liten prinsessa och hade totalt 4 barn. Märkligt, vad skulle hon lära mig?


Så, var man färdigfixad och dags att betala. Nähä, kortet ja.. det hade jag fått för mig att lämna hemma. Fick börja släpa Pärla och bilstolen vidare till Ålandsbanken. Mmmmm, och så frågar de legg.. ja, de e ju hemma men tacka vet jag Åland denna gång. Alla känner apan, och apan känner ingen!


Härligt, då var det ju bara och betala frissan och sticka hem. Hm, ja.. de va ju de där med bilen då. Undrar om man skall köra så långt när man inte kan styra. Inser rätt fort att detta ..Njää, de verkar inte som en bra idé.


Så..då måste vi hitta någon som kan ngt om bilar. Min käraste vän Skoggi ja... han är i Thailand.. han som alltid hjälper mig i dessa situationer och så täcks människan lata sig i solen. Får tag på vår vän Johnny som så snällt kommer körandes med buller och bång för att kika på bilen men som jag misstänkte går det inte att köra med denna säger han på skånska. Nix, pix.. nu e de bara att fara hem och ringa till Bärningsbilen..

 men samtidigt som vi skall fara.. då, kommer Bärningsbilen brummandes och killen lovar oss att föra bilen till Bilhallen.


Ho, ho.. kommer hem, ringer bilfirman och förvarnar att de snart kommer att ha bilen våran på trappan och om de kan fixa den relativt billigt så tackar vi dem hjärtligt.

Då kommer förståss Nicke på att jag inte köpt cigg till min älskade sambo, och att han inte kan fara någonstanns för att han är sjuuuuuuk, och att vår andra bilnyckel är veck, ja... spårlöst borta...och att han skall på jobb i morgon och inte har någon bil och han tänkte minsann inte gå till jobbet, och varför jag alltid söndrar alla bilar ( jo.. va tror han.. att jag sågade sönder den där remmen i bilen, så att jag kunde rusa runt med en baby i en barnstol runt stan)..oh, pust, stön .. inte var han glad att jag var hemma inte! .. och levde fast jag kört en bil som man inte kunde styra... näpp .. men Nicke.. Älskar dig ändååå! Puss!

Tacka vet jag Monica som just då ringer och hör att humöret mitt inte är på topp. Hon erbjuder sig att bjuda oss på middag och dit rusar jag, Gustav och Pärla med stormsteg för att komma tillbaka mätta, förfriskade med ett glas vin och på gott humör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lowa - 20 november 2011 17:00

IIP- investor in people fick Mariehamns stads barnomsorg för något år sedan. Undrar om den tjusiga stämpeln gäller 2012?   Mariehamns stads prioriteringar gällande barnomsorgen är troligtvis katastrofal. Överbevisa mig gärna, tack. Är det sunt at...

Av Lowa - 2 september 2011 11:47

Åland är inte "safe" för våra barn mera!   Jag är en förälder till både små och stora. Jag är rädd, precis som du säkert också är. Alarmerande rapporter från Landskapsrevisorerna visar att polisen behöver mera resurser mot droger, fältarna vädjar...

Av Lowa - 20 juli 2011 09:34

På den här gatan i stan kan det hända lite vad som helst. Ja, just det ... som   Lillflingan har nu fullt upp med att rymma till sin kompis Ebba som bor något kvarter från oss. Själv är jag så gott som naken hemma när lilltjejen med bestämda steg...

Av Lowa - 18 april 2011 14:36

Gustav har fått sig lite nya utekläder från Familia och måste säga att de verkar vara fantastiskt bra.   Lindberg barnkläder, jacka och byxa för 82,50. Ett svenskt märke. Detta funktionella skalplagg/set (jacka och byxa) är tillverkat i vårt v...

Av Lowa - 3 april 2011 21:47

Har nu varit hemma i en vecka och haft "semester"... barnen har turvis spytt som sprutande dinosaurier... så ett antal lakan, kuddar, täcken, kläder, handukar, toalettstolar, händer, munnar, hårstrån, golv, tänder och gud vet vad har fått sig en bakt...

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards