Alla inlägg under juli 2009

Av Lowa - 15 juli 2009 20:41

Lillflingan sjuk, feber... och så återstår orosmomentet och den stora frågan.. 3 dagars feber eller tänder? Gubben min går på trådar så fort lillfllingan är sjuk och han blir märkligt nog ännu mera nervös än vanligt... månne de vara för att hon är tjej? Gubbar, ja inte förstår man sig på dem inte! (he,he)


Annars då, ja... simstranden har vi invaderat idag med Anna & Jess och barnen.  Niclas & Jess ville sitta bland algerna på Möckelö havsbad medan jag tycker det är slött och sitta där vid en strand som staden nästan lagt ner ... ingen har gjort något där på år och dar och måste då säga att det såg besvärligt ut ... campingen är tydligen inte mera en camping.


Jag kommer ihåg när min brorsson Marcus och jag rodde över från Langneskär för att gå hela långa vägen till campingen och köpa en varsinn glass och godispåse. Stora bumsiga gummistövlar, oborstade hårtroll kom spatserandes där på grusvägen.. förväntansfulla och glada! Inte för att få kika på nudisterna som på den tiden simmade på "nakubadet" .. nix, pix .. skall sanningen fram så har jag fortfarande inte kommit på riktigt var de var de hade ett nakenbad.... så det var de om de..!



Av Lowa - 14 juli 2009 21:42

Pick nick väskan har packats, småtrollen invaderat bilen och sist men inte minst de rultiga trollföräldrarna kånkade flåååsandes på packningen som skulle med.... japp, idag blev det ensam med familjen dag till Föglö.


Härligt! Bara vi, och barnen var stinna som aldrig förr... högljudda, retstickor och fulla av energi....! Väl nere vid Svinö insåg vi rätt hastigt att den tidigare turen med färjan var körd, jepp.. helkörd.. bara att vänta med patrasket i 1 timme! Yippie!  .. så det blev glass...


Jag bara älskar glass, och inte är jag ensam om det. nejdå, glass gillar vi alla.. massor, massor med glass.. det kanske är därför som trollmor inte minskar i kilon men va skall man göra åt det? När man har trist så där och glassen bara står framför nosen och frestas?

följt av väntan... väntan på båten... t om Pärla börjar busa i bilen, prutta med munnen, spotta ut nappen och bara hitta på massor med fnisseli, tisseli tassel..

väl framme i Föglö bilade vi lite granna för att kika omkring efter en fin plats att släppa ut småtrollen på luftning. Det blev en simstrand för smålöss... så som så här...

.. vi diskuterar, funderar, bara myser och badar lite granna, skrattar och busar, leker och bara fikar allt från bullar till bananer.... men hopptornet fick vackert stå att beskådas för barnen fick inte ta itu med hoppande från höga höjder denna dag. Ludwig däremot skulle inte ha haft något emot denna härliga idé men, men ... ni förstår säkert vårt dilemma!

Nicke och Pärla gör miner åt varandra och skrattar gott åt eländet...

Kika på hopptornet.. härifrån skulle jag aldrig våga hoppa.. Frida däremot skulle inte tveka alls.. tyvärr var hon inte hemma denna dag sååå.. vi får välan fara dit en annan gång.

Plask, plask i fantastiska lass...

.. en båt svingar förbi i lugn takt, utan att ens lillvilden noterar händelsen eftersom han är i full fart att upptäcka havets härligheter.


........... hemvägen på färjan fotograferades ett litet torp ute på en ö.. det är väl sommar idyll som heter duga eller hur?


Väl hemma får vi besök av Anna & Jess, Jonny & Pierre och kaffe dricks i stora lass medan barnen sprallar på gården i vild takt.... räknade till 9 barn och en sak är säker... det finns få saker som är så ljuvligt som massor med barnskratt på gården. Precis som vi lovade vår förre husägare.. ja, massor med barntossor på gården.. de vill jag lova.. här finns en hop ljuvliga, skrattande, lekande och härjande små folk ...... hmmm.. undrar om grannarna är lika glada som jag ?? (eh)


Av Lowa - 13 juli 2009 23:34

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,

visar du sympati för alla utnyttjade barn, som finns på vår jord.

Droppen är en symbol för alla tårar, som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.


Är det en sak som gör mig förbannad är de totala tokarna som ger sig på barn. Därför har jag här följt Lambergsfruas exempel och vill att ni alla tar er en funderare på dessa barn.


Kom ihåg att reagera om ni misstänker att barn far illa!


Av Lowa - 13 juli 2009 22:54

Papa Jack har farit till Belgien nu och besöka en Rotary utbyteselev igen och imorgon rattar farmor och farfar vidare till Sverige. Vi får hoppas på att de nu kör försiktigt så att farfars ben inte börjar värka allt för mycket.


Vi skall bara vara....bara lalla, samla energi, trolla fram lite egentid och lugn och ro. . . . jag skulle vilja fara till stugan och filura, stänga av all kontakt till omvärlden, leva i tystnad, fantisera om framtiden bland klippor, ormar och stormande hav. Tänk att det blev så här, ja.. livet menar jag! Tänk att just jag hamnade med 5 ungar, en gubbe, ett hus, härliga vänner och fylld av lycka. Peppar, peppar.. man vågar ju aldrig skriva sådant här för då trubblar ju livet alltid till sig lite granna.


Idag har vi suttit med svärföräldrarna och funderat på varför pensionärer börjar morgonen med att fundera på vad man skall ha till middag? Varför gör nästan alla samma sak? Jag hinner då inte fundera på middagen när jag fortfarande inte har fått frukost, lunch, mellanmål, blöjbyten, kläder, tandborstning, inhandling av matvaror och annat nödvändigt gjort.


Det är väl också en annan sak.... vi alla hamnar där.. ja, den dagen kommer då vi vackert inte kommer att ha tid att träffa våra vänner på en kaffe för att tandläkarbesöket kommer att ta heeeela dagen? Inte bara tandläkarbesöket... vi kanske inte heller kan träffas för att jag behöver fara till kantarellen (5 minuters väg från där jag bor, en matvarubutik).. jag kanske behöver handla..! Förstår ni nu, vi kommer alla dit till den stressade pensionsåldern, tandläkarbesöket... som förr gjordes på lunchrasten..och nu.. görs på en hel dag! Det är inte lätt att vara småbarnsförälder, medelålders i vårt stressade samhälle.. men siddu bättre sen i pensionsåldern.. de blir de nog fan inte!

Av Lowa - 13 juli 2009 22:42

Nu har vi lyckats införskaffa kaniner.. vita, lurviga och 2 st märkvärdiga kaniner som har det sååå bra så bra! Ja, kan man ha det bra när man är en kanin.. det tror jag minsann... även fast det är 2 bröder och inte får de uppleva livets glada dagar med en fru kanin i hemmet. Det är välan tragiskt, men vill man ha en duns kaninungar på gården.. (he,he) .. kanske en hel hög med vita, lurviga kaniner hoppsandes i bergen här bredvid... vem vet? Nej, det räcker med ungar.. både av de mera djuriska slaget och det mänskliga barna slaget... sååå.. vi säger bara härligt, men tillräckligt!

Av Lowa - 13 juli 2009 21:34

Vi har varit och minigolfat med farmor och Pierre idag. Det gick ju bra förutom att jag inte orkade spela till slut och det orkade inte de andra heller tack och lov.

Av Lowa - 12 juli 2009 21:31

Tror ni på ödet? Det gör jag.. jag har en tendens till att träffa rätta personer på rätta platser ofta, ofta! Jag har också en tendens att dra till mig människor som på ett eller annat sätt behöver få hjälp.... men nu tänker jag som sagt satsa på att mina barn, jag själv och min man skall må bra.


Har bestämt mig för att fördela min energi på dessa energiknippen en tid. . . sen börja jobba och flyta fram i framtiden. Jag skall göra så som min goda väninna i helgen sade... jag skall vara en vän, även när alla är lyckliga och glada. Jag skall träffa människor med energi, harmoni och försöka (eh, det lyckas aldrig.. för jag bara vill hjälpa) skärma av allt som inte har med min familj eller goda vänner att göra.

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards