Alla inlägg den 2 augusti 2009

Av Lowa - 2 augusti 2009 23:53

Ja, siddu.. det har jag i allafall lärt mig! Det gäller att veta när man skall ta till strid... är det nu så farligt att lillvilden övernattat hos Pammo med sina favvoskor på sig? Näää... så säger jag på bräkande åländska. Vet ni, det är en värdslig sak skulle Pippi Långstrump antagligen sagt.. och jag håller fullständigt med den kloka, lite tossiga filuren.


Ludwig bara älskar sina fina nya skor (eller igentligen begagnade) men vi får inte på herremannen andra skor och inte heller av dessa föredetta vita skorna när det är läggdags. Men, men ... som sagt... han är frisk, han mår bra, han är envis och han sover med skorna på! ... so what?


... de går så bra sååå!

Av Lowa - 2 augusti 2009 23:45

Just de ja... Herr Igelkott är Pammes och faffas husdjur.. ! På gården filurar detta tama djur och då menar jag megataaaam... för vem skulle inte springa när 5 stycken småtroll erövrar gården.

Av Lowa - 2 augusti 2009 23:30

Barnen var nu alltså sugna på lite bad. .. så vi begav oss ner till den finkorniga stranden och vilken stämning... Friskis och Svettis hade gymnastikpass som heter duga.. japp, där skulle man varit med och tagit bort de här extra bagaget som man traskar med dagligen. Hög rytmisk musik, ljuvlig sommarvind, stora vågor och mängder av olika gråa nyanser på himmelen.

Frida dansade sig igenom den härliga sommarvinden...

... medan Fammo övervakade grabbarna som hoppade över vågorna

... och så pappsen förståss.. ja, han hade ju som vanligt fullt upp med lillvilden.... han ville bara springa naken och leka stålmannen.

Av Lowa - 2 augusti 2009 20:10

Barnen var både högt och lågt... vi hängde vid stora ankare...

och slängde in barnen i gapet på en jätte dinosaurie...

åkte lite bil...

och hängde runt med kängurun...


Vi var en sväng till Folketspark i Malmö och hälsade på Pippi Långstrumps talande papegoja, lilla herr Nilsson och lite andra små kryp som ormar, skorpioner, spindlar och annat läskigt. Herr sköldpadda var också kompis med kängurun och krokodilen, ja.. han stannade vackert i sitt bo.

... och drog oss hem till Pammo (fammo) men barnen ville bada i havet med de stoooora vågorna sååå...

Av Lowa - 2 augusti 2009 19:40

Väl i Lund ville Nicke bjuda oss på en helt ny fabrikstillverkad korv.. Lunnekorv eller ngt dylikt proppade vi i oss innan vi begav oss ut på äventyr till Malmö. Vädret visade inte sin bästa sida så en dag i "museumens" tecken blev det.

Ubåtsbesök stod väl högst på listan, och glad är jag över att inte bakdelen sitter fast i den där trånga ubåten men ack så häftigt de här små lössen fasinerades av detta teknikmuseum. Frida försökte trampa fram ett helt hushålls energiförbrukning och lyckades till all lycka.


Den här hårtorken skulle man gäärna slääpa med sig på nästa resa ... or not?

Så åt vi lite klubba, kikade lite på uppstoppade djur, hälsade lite på fiskar och sist men inte minst... beskådade de härliga skyltarna...

Av Lowa - 2 augusti 2009 19:16

"Plaza de la skara" krävde en tidig utcheckning så bilen packades och vår familj vinkade av de övriga sällskapet. Vi skulle nämligen vidare ner till Skåne för att hälsa på farmor och farfar som bjudit oss på denna finfina semester i skara. Vi tackar för detta!

 

Resan ner till Skåne var rätt lång och väl framme önskade vi inget mer än en ljuvligt härlig badstund i rinnande varmt vatten. Mamma Lotta badade också med den mindre delen av barnaskaran men har sensurerat bilden på sig själv.

Av Lowa - 2 augusti 2009 18:03

Så där ja... Ja, vi lever och har haft det fantastiskt bra! Vi har nu varit på vår finfina resa till Skara Sommarland med barnen.. ja, inte bara med barnen förståss.. nej, vi var väl sisådär 17 personer om jag inte blivit helt förvriden i huvudregionen på sistonde.


Hela gänget samlades i restaurangen på morgonen, ja förståss på "Rolfen" vår supersnabba (eh),  icke barnvänliga båt som fick äran att transportera detta fantastiska patrask genom ålands hav. Frukosten var som vanligt rätt bra, förutom då de snuskiga skärande av brödbitar som man tvingas äta efter att någon ickehandtvättande svettig människa ruskat sig lös på när de krampaktigt hålligt fast vid brödbiten .. ja ni vet när de skall skäras. Fobi, jag ...jo, och jag erkänner det lätt.. men sen då.. ja, först och främst kan man ju undra varför jag hittade påtuggade ägg i min väska när vi anlände till stugan. . . märkligt nog tror jag att lillvilden var liiite skyldig till den här stölden och mamma var väl inte såå överlycklig över dessa äggbitar.. men vad gör man?

På vägen ner fick vi stanna karavanen för att luska ut varför det lät som ett reaplan i bilen... just, just.. eftersom vi har så visa män insåg de rätt hastigt att spännbanden måste regleras, dock sååå drastiskt att dessa spännband såg sin sista ljusa dag i livet. Varför de ja.. vi var sedan tvugna att skära loss funderingen för att någonsinn ha möjlighet att byta kläder under resans lopp. Ja, så här kan det gå minsann!

Nåja, stugorna var väl helt ok! Dock utan wc och dusch och liiite mera komplicerat än vanligt att tvätta rumpor and so on.. men Martina och Johan hade det mycket värre... ja, måste jag verkligen förklara varför? *blink*


Robin verkade gilla läget och den första kvällen försökte vi oss på de olika åkatraktionerna som inte gjorde oss mera våta än det trista regnet...

... senare på kvällen for vi till världens långsammaste, billigaste men mumsigaste kinarestaurang. Barnen (bara våra egna förståss) höll ett enormt liv så jag var svettigare än en dränkt katt och var nära på att släppa gänget löst för att påskynda matlagningsprocessen.

Här sitter Molly och Martina och väntar tålmodigt på maten. Molly annars, är en superduper barnvakt ifall ni behöver någon hjälp av denna söta tös.


Väl fyllda fortsatte vi genom staden och tanken slog oss faktiskt om vi inte skulle söka oss in till Bert Karlsson eller till Famefactory för vidareutbildning av våra självklart urkassa sångröster. (eh) okej girls... det är väl endast min sångröst som är gräslig..men vadåå? Måste jag alltid berätta de... ?

 

Senare på kvällen satt vi vuxna naturligtvis och virkade lite lapptäcken till våra underbara män medan de äldre barnen spelade klädpoker och småtossorna lekte jagare. Hur härligt det kan vara att bara umgås, prata och bara vara! De här skall vi göra om.... !

Dag 2 firades från morgon till kväll inne på aktivitetsområdet. Härligt!

Glen tog fritt fall, och de kan jag säga.. jag skulle aldrig göra detta.. jag vet, en riktig fegis men gillar ingenting som går fort, och ingenting som är högt!

De äldre barnen härjade vilt på området och de verkade ha jätte roligt.. eller vad tror ni?

Anu och Pärla har mysigt medan mellanbarnen Gustav och Olivia har skojigt i barnpolen.


.. men vem vill inte kasta sig i de här underbara havet... ??

Lite svårt var det att hålla koll på barnen i denna helvilda pool eftersom barnen plötsligt tog sig in i de mystiska tunnlarna....







Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards