Alla inlägg den 22 augusti 2009

Av Lowa - 22 augusti 2009 21:22

Tänk.. vart 5:e barn blir utsatta för rök i hemmen. Kan detta verkligen stämma? Vem vill röka i hemmet idag? Vem vill stinka som en askkopp, slaskhink, blääääk !


Enligt Österbottens Tidning så är det så här illa... se själv..


Vart femte barn utsätts
för tobaksrök hemmaFutureimagebank
Futureimagebank

En femtedel av de finländska barnen blir utsatta för tobaksrök hemma. Problemet har inte minskat sedan början av 2000-talet, inte ens för barn yngre än i skolåldern, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Många barn tvingas dessutom andas tobaksrök i bilar. THL vill att en lag ska förbjuda rökning i bilar ifall det finns barn bland passagerarna.

Av Lowa - 22 augusti 2009 20:50

Storflingan och jag for idag tillsammans och köpte en födelsedagspresent åt damen i fråga. Det är bättre att de får välja själv.. eftersom man ja, ni vet... är stenålders.. och inte fattar nåt om vad som skall vara. Tack och lov valde hon en parfym som doftade jätte gott, och inte var så dyr. Härligt! Vi gick båda glada och nöjda från den butiken.


... så trallade vi på stan.. fastnade med indianerna som spelade och sjöng på stan. Va trevligt! Mera, mera sådant! Superglad blir jag när jag ser en levande stad! Hurra!


Det är inte så ofta jag drar mig ner till stan, det blir för dyrt om vi säger som så... bara för hela det här patrasket att ta en varsinn glass... ja, det blir 17,50 EUR. Usch, det tycker jag är dyrt faktiskt! Snåljååp där tänker ni nu.... men det bjuder jag på!

Av Lowa - 22 augusti 2009 20:22

Sitter nu här i all sköns ro..(än så länge) .. dricker ett glas ...

har det mysigt och funderar på om man inte borde göra åt den här förskräckliga kalufsen nu när man äntligen skall gå på ett bröllop med över 200 andra uppsnoffsade och ärtiga flingor och nissar.

ja, ja, ja .. självklart måste man spacklas ordentligt för att täckas visas. Ögonbrynen måste plockas och påsarna under ögonen måste gömmas.. om så gömmas kan då vill säga??? Kanske ni har ngt superknix för en avdankad 5 barns mamma med hängrattar och det välkända gummiringsyndromet härjandes runt mag & rumppartiet...???


.. hmm.. vad skall man ha på sig? Aftonbladet har här strukturerat upp tips för de här hopplösa fallen som jag tillhör... (klicka här)


Av Lowa - 22 augusti 2009 17:46

Idag har vi haft kalas.. 12 års kalas till storflingan.. hon är dock inte den lättaste att få på bild.. hon är i gömma sig själv ålder. . . och den verkar man förbli i rätt länge eller vad säger ni?

Vi bjöd på världens enklaste och mumsligaste grej.. jo.. glass med jordgubbar, hallon och blåbär med vitchokladsås. Mums!


Gustav tyckte så i allafall, att glass är det bästa han vet förutom... han saknar massor, massor, massor...storflingan som nu är mest hos sin pappa. Han tycker det är världens dummaste, och mest idiotiska idé och han tyckte att vi skulle köpa en ny telefon åt flingan så att vi skulle ha möjlighet och ringa henne och säga att hon skall komma hem nu! Det tycker jag med, saknar henne så det gör ont! ... Du har rätt Gustav, hem med storflingan nu! Vi vill gnälla, strida, kramas och bara vara med henne allihopa! .. men hon måste få komma till den insikten själv lilla Gustav.. så kommer hon nog hem hastigt.. vi hoppas! :)

Pärla rallade från famn till famn.. .. ja, det blir lite så när man är liten eller hur?

 Gummis hockus pockus tjej var också på besök. Lilltjejen har fått en skruttelibangbang i kinden och vi vill nu att den där raketväxande eländiga funderingen försvinner hastigt därifrån. Vad vi vet idag är att den troligtvis är godartad men eländet måste opereras inom kort. Bläk, det är så att man ryser i hela kroppen när någon i ens närhet är med om detta. Dessutom hade Olivia mega otur idag och gick rakt in i en lyktstolpe, ja.. hon e ju som mor sin och ville se på ngt bättre än lyktstolpen förståss.

 Nu uppmanar jag alla skicka mycket helande energi till denna lilla dam.


Mommi var också på plats och här verkar det vara mysdags minsann..


Frida var överlycklig över sina fina presenter... det blev en parfym och smycke från familjen, böcker och date parfymer, deoderanter och läppfett och lite annat smått och gott.

Tici & Anu snattrade på som vanligt... (eh, dom ser lite trötta ut kanske)


Lucas.. verkar vara kvällens fotograf... kanske detta blir ett framtida yrke, vem vet?

Skoggi, Lilli och Robin smaskar som baara den... (slörp)















Av Lowa - 22 augusti 2009 17:24

Tänk va skönt det är att vara liten.. liten och inte ha några måsten.. liten och få sova lite var man vill...som så här tex..


ja.. och inte har mamma hunnit med kvällstvätten heller... hoho.. herremannen har lekt i sandlådan från morgon till kväll..


men du.. har ni testat nanna så här... de e så moisigt såå...



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards