Alla inlägg under juni 2010

Av Lowa - 21 juni 2010 22:44

Turist Åland förväntar sig få en kanon sommar... det tror jag säkert..... men lite mera känsla tack. I värsting reklamer i Helsingfors och Stockholm möts vi av ljuvliga semesterbilder med härliga badstränder. Tror inte att en turist gillar utsikten från denna vackra skylt.

  

Fint va? Jag själv propagerade för att få upp dessa skyltar förra sommaren när småtrollen nästan drunknade i lergropen. Nu i år har de verkligen slagit på stort. 4 stora fina skyltar. . . så, på ett helt år har dessa lergropar och sand "mattan" inte legat på topp i prioriteringslistan. Även fast ett litet barn med megadyr syreutrustning gick upp i rök eftersom assistenten snubblade i lergropen så var det lättare att fixa skyltar än att sy sandmattor. Välkommen till turiståland. Dessa skyltar ligger dessutom vid en av Mariehamns campingområden. Tragiskt.

Barnen vågade sig i trots allt.  Lungt och skönt...  Lite båtar seglade och puttrade förbi...  

De röda stugorna är bastun. Den är kanon och de trasiga funderingarna som fanns ute i vattnet är nu bortplockade. 6/10 Trollpoäng

   

Fottistrollet hade ingen lust att simma, han tyckte det var kallt och klättrade i denna favorit klätterställning välklädd med vintermössa   . På tal om det har grabben klippt sig idag men glömde ta bild. Vi får göra det sen. Bra blev det i allafall.


Skogstrollet tog också killarna på minigolf idag. Fottistrollet vann matchen, Charmtrollet på en klar 2:a plats och Hjärtetrollet kom 3:a. Alla glada och nöjda över matchen. Barnen hade verkligen sett fram emot äventyrsgolfbanan. Hjärtetrollet väckte sin yra mor i natt bara för att berätta att han vet vad de idag skall göra... ja, mamma .. kommer du inte ihåg... jag skall ju fara med Nicke och golfa.     Ja, ja.. det var ju trevligt hörrö.. men nu skall vi nog sova. . .svarade trollmor med ett smil i fejset.


 

... kikade lite på blommor ....  Gillar den här röda blomfunderingen....      

... Campingen har satsat lite på barnen med hoppslott. Super bra... medan barnen hoppade fick mamma, pappa och Solveig smaska lite glass och dricka en kopp kaffe med full uppsyn över slottet.


Bra! ... det här får bli sommarens projekt. Kontrollera badstränder och ge trollbetyg.   

Av Lowa - 21 juni 2010 22:29

Snart vet även ni...

  


Älskar gamla hus även fast stängda dörrar inte skapar någon vidare bra feng shui så har dessa ordentliga trädörrar en viss charm.

  

Huset, från 1800 talet finns kvar i Mariehamns statsbild. Tyvärr används inte huset till någonting speciellt och är säkerligen heltomt...

  

Kika här, längre in på gården hittar vi en lummig trädgård och ytterligare en dörr. Den här är jag dock glad över att de stängt ordentligt eftersom det troligtvis är ett dass, en tupp, ett skithus eller vad nu just du kallar denna ute toalett för.

  

Ett staket runt gården ... målas kanske?

  

Lite lust att skrapa fönster...

  

.. och hälsa på i herr Erikssons skoaffär.   


Av Lowa - 21 juni 2010 21:14

Huvudlös huvudvärk. Känner mig lite krass överlag därför tvingade en vän mig att kontakta läkare. Så är det med oss kvinnor. Vi går väl sällan till doktorn eftersom hela familjen oftast går före oss själva. Lite prover och förmodligen kommer de och säga som alltid... du har inget fel, du har bara 5 barn. Gillar inte det att de skyller på att man har ont i magen, är fet och trött på barnen. Ingen som har barn sover väl, få som har barn är trådsmala och vem har ont i magen för att man har barn? Trams, men kanske lite stressrelaterat då kanske lite avstressande terapi egentid borde sättas in som medicin.   Gillar den medicinen starkt.   

Av Lowa - 21 juni 2010 18:06

Att oroa sig i onödan. Är det nyttigt eller fullständigt vansinnigt? Det lilla älskade trollet har blivit tonåring och du tappar greppet och kan nu börja välkomna murmeldjuret.


Korta fraser till svar ploppar upp (med tur):


- ja

- nej

- vet inte

- mmm

- jaha


Trevlig diskussion va? Andra gånger när andan faller in kan du ha världens ljuvligaste diskussioner och det härliga är    ... du får själv lära dig en del...


tex fraser som...


- det suger (2 stavigt i allafall)

- du fattar ingenting (3 stavigt)

- vi lever på 2000 talet nu mamma... det var annat förr.. på 1900 talet.


Ja, den här visan har ni säkert hört förr... nu börjar alltså tonåren i denna familj, om inte annat i augusti... sommaren närmar sig och frågorna börjar hagla.


Rädslan att förlora de här ljuvliga underbara trollen är stor. Att hamna snett i livet, med fel gäng, festa, ta droger är saker som vi föräldrar självklart vill försöka skona våra barn. Misstagen kan slå dyrt. Fasligt dyrt. Vi önskar alla att vi uppfostrat barnen till att våga säga nej. Att våga ta avstånd trots grupptrycket, trots den supersnygga killens övertalningar, att detta är grejen.


Varför oroar man sig när det inte funnits något tecken på att detta är på väg att komma? Varför vill man ligga steget före som om man skulle tro att det är på väg att balka? Det är väl inte sunt att oroa sig i onödan. Det här är ett dilemma. Jag tror kanske att man själv borde lite kika på och uppmuntra gott uppförande mera än att oroa sig för taskigt beteende. Lättare sagt än gjort. . men kloka ord eller hur?   


Tänk, den stora grejen är faktiskt: ATT VI LEVER och ÄR FRISKA.


Det finns ingen regelbok på det här med uppfostran och varje dag står man inför ett val som styrs av känslor, egen uppfostran och värderingar... och det värsta lär vara att man aldrig slutar oroas. När barnen växer upp så krockar de bilar, skall köpa lägenheter, hus, gifta sig och separera, skaffa småtroll och ha taskig ekonomi. Det här är livet, speciellt för oss hormonstinna kvinnor. Männen har en tendens att se saker lite annorlunda .... na na nana na na naa ... see it from the bright side of life.   

Av Lowa - 21 juni 2010 14:43

&hl=sv_SE&fs=1&">

Av Lowa - 21 juni 2010 07:26

Förslag om att hemvårdsstödet skall höjas till 450 EUR i månaden kommer från en klarblå himmel. Skall obundna och fs få ökning i barnaskaran?   

Lite nyfiken blir man nog (fniss). Nu börjar politikerna äntligen fatta vinken. Det har tagit några år även fast barnen nu får vara hemma tills de är 4 år.


Våra barn har gått på dagis, hos dagmammor, varit hemma och gått på parken. Nu blir det dagisverksamhet för Hjärtetrollet. Tack i himmelen, nu börjar det nämligen bli dags för herrn att lära sig de sociala koderna som samspelet mellan lärare och regler. Att verkligen göra den där teckningen som man inte vill göra när han nu varit hemma med fri lek till nu. Detta skall jag med spänning beskåda medan jag hoppas att en barnflicka kan anställas för att ta hand om de övriga småtrollen och låta dem leka på folkhälsans ljuvliga park.

Av Lowa - 20 juni 2010 10:49

Inte sitter vi bara och drömmer oss bort i prinsessornas värld här inte. Även fast jag och barnen satt och ugglade i sängen halva natten tittandes på den fina middagen och de ljuvliga talen. Talet från prins Daniel slog alla rekord, ett hjärligt tal. Han hade verkligen talets gåva vilket är tur nu när han äntligen blev prins.


Vi underhölls denna morgon av Herr Rudolf en liten filur som tog sig en titt på vår gata här i stan.  Se här, här har vi han...

  

Charmtrollet gjorde upptäckten och vi fotograferade genom fönstret för att inte störa lillen....

Som ni ser har vi redan ett äppelträd dött på gården.. vi ber Rudolf att hålla borta sina taggar från våra smaskiga träd.   

Han funderar nog på varifrån alla märkliga barna skratt dånar ifrån....  Hmmm... fjärilsbusken verkar också vara död.. de där med planteringar och växter verkar inte vara denna familjs gåva...  De här gänget bor nog i djungeln ..  Kanske jag skulle hälsa på Stampe kanin som sitter inburad där...     

Adjos, sticker på äventyr... 

Av Lowa - 18 juni 2010 22:44

Tantvarning på hög nivå. Kikat på prinsar & prinsessor och drömt mig bort in i musikens värld. Kanon program och klart bäst var ju barnen men inte långt efter var det paret som dansade svansjön. Skulle jag testat det där så skulle jag förmodligen ligga inlagd på närmaste hospitalet och aldrig mera stått upprätt. Så vi tackar stjärnorna att jag fortfarande har munnen som arbetsverktyg och håller mig nog till försäljning och coaching ett tag till.   


Hjärtetrollet har idag berättat för mig vad prinsessors knep är att få sin prins. Vet ni det? Jag nitade direkt på den här frågan.... men svaret är enkelt, lätt som en plätt... jo, de är ju glitter förståss ! Nu avslutar vi denna dag med dessa visdomsord och imorgon skall jag tjuvkika på alla underbara klänningar, frisyrer och vimsa med i bröllopsyran.

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards