Alla inlägg under juni 2010

Av Lowa - 18 juni 2010 11:38

Änglar i mitt hår

 

Den här boken skulle jag vilja läsa, en sann berättelse dessutom. Finns att köpa på Adlibris. Kopierade handlingen bara att läsa....

 

Bokens författare Lorna Byrne har så länge hon kan minnas sett änglar och de har ständigt varit hennes vänner, följeslagare och vägledare. Nu berättar hon historien om sitt liv och vi får möta änglarna från andevärlden, som hon menar alltid finns omkring oss.


När Lorna var två år gammal sa en läkare till hennes mamma att han misstänkte att Lorna var efterbliven. Hennes familj hade lagt märke till att hon ofta var frånvarande och verkade befinna sig i en annan värld. Sanningen var att Lorna faktiskt var någon annanstans: hon var hos änglarna. Hon tittade på vad de gjorde, hon pratade och lekte med dem. Som hon ser det har hon alltid levt mellan två världar: den mänskliga världen och andevärlden.


Under många år trodde hon att alla andra också kunde se det hon såg, men änglarna sa till henne att det skulle vara deras hemlighet. Det är först nu, med den här boken, som hon för allra första gången berättar om mycket av det hon har sett genom åren.


I Änglar i mitt hår får vi följa Lornas liv med änglarna och hennes önskan är att alla som läser den här boken ska upptäcka att de inte är ensamma, att det alltid finns en skyddsängel vid deras sida för att hjälpa dem oavsett vilka svårigheter de hamnar i.

Av Lowa - 18 juni 2010 06:49

Lajv är ett levande rollspel. I princip kan man hitta på lite vad som helst men 3 st fyndiga killar i 9-15 års åldern har anordnat i skogen en riktig äventyrshelg med ett kanon rollspel i skogen. Barnen får själv välja vad man vill vara: Handelsman, Jägare/stigfinnare, Soldat/Legoknekkt eller Rövare, Läkare eller vad man nu kommer på.


Spelet går ut på att ungefär hälften är rövare, en fjärdedel handelsmän och en fjärdedel soldater. Rövarna är uppdelade i mindre grupper och de andra är mer eller mindre självständiga.


Killarna håller på en hel helg. Det är övernattning i skogen och barnen skall själv bygga ordentliga ställen där de slumra in, de fixar mat ute i skogen och skall gärna dricka ur lermuggar.


Tydliga regler om hur vapnen skall vara, vad som händer om man blir träffad och att man inte får slå mog huvud, hals och skrev.


Alltså, kort och gott.. jag tycker de här killarna skall få en enorm eloge för sin förmåga att tänka på allt från  kläder till mat och att ordna en rollspelshelg är inte lätt. Verkligen seriöst med underskrifter från föräldrar att barnen får ha med. Vad de vill äta, var de skall sova och om man vill låna vapen & kläder.


(tyvärr äger jag inte bilder för att visa de olika rollspelen så det får ni i er fantasi lista ut själv hur rövarna ser ut )


Lycka till killar   

Av Lowa - 17 juni 2010 21:32

Tränar plankan. SÄÄÄÄKERT. För att få bukt med de delade magmusklerna kära mammor, kvinnor, tanter, tjejer så har vi här värsting tips på hur man skall gå till väga. Testar för tillfället, men är djupt oroad. Inte för magen, armarna, tårna .. utan för tänderna. Skalll jag balansera plankan mot en stol så kan jag se framför mig hur hela tandraden raseras när jag dunsar ner i golvet. Så, det verkar farligt om inte dyrt är rätta ordet. Tandläkarräkningar är ruskdyra.

Av Lowa - 17 juni 2010 20:09

Det verkar vara glassens dag .... Glass överallt... slutade med att glassbilen stannar utanför gården och gissa om man då hade 4 små troll hängandes i byxorna. Lite glassbåtar slår aldrig fel...

  

Som ni märker har Medlaren klippt sig idag tillsammans med sin bror hos frissan förståss. Mommi förde både vilden och medlaren till en närliggande frissa. Medlaren fick någon sorts pottfrilla och passar miljoner gånger bättre med långt hår tycker jag. Det växer, tack och lov. Gullig är han ändå. Vilden också även fast han tappat sina guldlockar. Tyvärr ingen bild eftersom han har bildstrejk idag... och ja, ni har fattat rätt.. han är faktiskt 3 år och bestämmer över mamma. Börjar bra va?

 

Lillflingans lockar får man minsann inte klippa för pappsen men glass det får hon både en och två lite nu och då...

   

... och har glömt att visa er klänningen lillflingan fick av famo. Sommarblommor från Varför/Därför.    

Av Lowa - 17 juni 2010 18:53

Idag blev det fika på Ålands berömda Italienska glassbar med en arbetskompis. Vi åkte dit i hans supersnygga bil bara för att vi var så in i norden gottesugna. Alla de ljuvligaste glassarna du kan hitta fanns här och smaskit värre men insåg hastigt att dagens melodi var : cash is the king. Att driva en verksamhet utan bankkortssystem kommer antagligen att slå högt eftersom vi människor vant oss med mottot: banken har pengarna.   


Så där ja... vi har konseptet klart för flygfältets restaurang. Italiensk glass & kaffe bar med lite italiensk mat. Vi är nämligen hungriga där ute på fältet när den thailändska restaurangen flyttat till stan. . . och så älskar vi glass förståss.

Av Lowa - 17 juni 2010 09:09

Blåbär och vit chokladglass

 

Mums filibabba.. älskar vitchoklad och blåbär så det här kanonreceptet skall testas inom kort.

 

Av Lowa - 16 juni 2010 22:40

Skogstrollet, Charmtrollet (vilden) och Fottistrollet har idag varit ut på promenad och tittat på båtar. Alla har de drömt om soliga dagar på en härlig fritidsbåt....

... vi behöver "bara" en lottovinst först... och andra sidan ges den sanna glädjen till de som vågar drömma och hoppas... så, vi fortsätter... drömma om solsken  

Av Lowa - 16 juni 2010 21:44

Att vara gravid är det ljuvligaste som finns. Att känna det här lilla barnets rörelser och dagen då gåvan uppenbarar sig är väl fantastisk. Ja, kanske inte riktigt själva förlossningen men att se, lära känna och fundera på personlighetsdrag som det lilla trollet skall lära oss föräldrar.


Ta det lugnt, inga troll på kommande här även fast magen är uppsvälld graviditetsmage och en molande värk i magen konstant. Det här är väl graviditeternas outtalade nackdel. Delade magmuskler alltså. . . förutom skåpätandet är det nog rätt svårt att tråckla ihop magmusklerna själv. Alltså utan operation förståss.

Diastasis Recti

Det sägs att det går att träna bort detta ibland. Speciellt om man fått något enstaka barn och börjar träna direkt efter förlossningen. Men vad i himmelen, här föds det ju småtroll på löpande band. Liiite svårt att hinna va? Till mitt försvar är väl förståss att det inte ens alltid går att bara träna bort.


80 % av kvinnorna lyckas få detta efter en graviditet medan de flesta har lyckan att få muskulaturen och jobba ihop sig själv. Självtest kan utföras hemma om man lägger sig på rygg, sträcker upp huvudet och känner med handen hur stort avståndet mellan musklerna i magen är. Avståndet skall inte vara mera än 2 fingrar brett. (de här testet vågar jag inte ens testa, vem vet vilka tarmar man träffar på) *bläk*


Yoga, pilates och sträckning av magmusklerna skall definitivt inte testas. Tack så in i bomben... det är väl det enda jag tyckt varit bra. Felaktig träning kan alltså förvärra eländet. . . och det är inte bra att ligga på latsidan heller. (hus i himmelen, vart ska jag nu vända mig?)


Så nu har vi svaret på att gänget tror att man är konstant gravid eftersom yttre magmusklerna har delat sig så det inte finns ett stöd som håller tarmar mm på plats. Trevligt, mindre trevligt tycker jag... vem vill ha tarmarna hängandes utanför ?










Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards