Alla inlägg under juni 2010

Av Lowa - 12 juni 2010 11:59

Har laddat ner något märkligt bildredigeringsprogram och allt gick åt helvete. Helt enkelt. Ni ser ju själv. Bilden högst upp blev för liten och jag vet inte hur den skall bli större. Storflingan 13 år brukar fixa sådant här åt mig men nu är hon inte hemma. Är det inte för jävligt att barn skall behöva lära sina föräldrar hur man redigerar bilder. Det kan väl inte vara så svårt tänkte jag för mig själv. Tydligen. Vraksvårt. Får välan slå ett sos alarm till Storflingan för så här kan ju inte bloggen se ut.   

Av Lowa - 12 juni 2010 11:44

Har börjat följa en härlig blogg av Fru Venus. Hon har även utlottning av Ålandspaketet. Det tycker jag är en kanongrej.

Av Lowa - 12 juni 2010 11:18

Sitter här hemma, dricker kaffe och lyssnar på Ulvens döttrar. Deras musik ger lugn speciellt låten En klunk av det blå. Killarna är på racing och vi tjejer myser som bara den. Härligt att ibland vara nästan ensam. Ja, lillflingan har tagit sig en lur ute i blåsten och Storflingan är hos pappsen sin.


Har inget klokt att komma med idag heller, förutom att vi söker en ny barnflicka. Kati vår klippa vill hem till Estland inte för att vi är stygga utan för att det skett ett dödsfall i familjen och närheten till de nära känns viktigare än oss. Förståerligt.


Vi ser alltså fram emot att få tag på en aupair igen och väntar med spänning på att få svar på vår annons. Någon som har en intresserad släkting som vill lära sig lite svenska kanske?

Av Lowa - 10 juni 2010 22:35

Medlaren & Fottisfantasten går nu varje dag på fottisskola.  Mäkta impade av de äldre killarnas kunskaper. . . sedan bar det av till Medlarens pappa för att hjälpa till med båten som skulle slipas för att sedan målas och kastas i vattnet. Det här var ett jätte viktigt projekt, och med nöjda barn tog vi oss vidare till middagsbordet.


Wow, vilken dag vid stranden. Ikväll var vi på utflykt till Gottbysund. Simning var självklart på tapeten, förutom fiske förståss... men det gick som vanligt. Botten.


Barnen älskade som vanligt att simma... men vi började med att inspektera räddningsbåten.

 


Lillflingan tyckte att hon ägde mammas talanger i simning så hon sprang rakt ut i vattnet, gjorde valen och hamnade på botten. Mamma slog några volter på stranden innan hon värre än en flodhäst fick tag på Lillflingans ben och i all hast lyckades göra en fenomenal räddningsinsats.

   

En viss madam blev förståss riktigt sur, och aktade sig lite för att fortsätta med att få dykcertifikatet.

   

Vilden var det ingen hejd på förståss.

 

Tänk vad lite vatten kan göra barn glada... förutom mamma förståss som var som en använd disktrasa.. genomvåt och inga ombyteskläder hade hon heller med sig. Fattar inte, hon som är så noga att ta med extra kläder till resten av gänget.       

Lite snack mellan syskon.

   

Här har vi dagens favvobild.. vi kallar den "Spegeln"  


Nu är det dags för sängen, snusandes på syrenbuskarna som jag norpat åt mig Det doftar så gott i hela huset av dessa ljuvliga sommarblommor..... Det får mig att tänka på varje morgon när jag parkerat bilen vid flygplatsen, kastar mig ur bilen och promenerar fram till dörren. Då passar jag alltid på att dofta in sommaren, alla vilda blommor, alla ljuva dofter och tystnaden. Det här gör mig på gott humör och glad att jag ännu en dag skall få babbla loss med härliga kunder och ljuvliga medarbetare. Detta är livet, förutom barnen, gubben och hälsan förståss. Ta vara på livet. Nu.   



Av Lowa - 10 juni 2010 14:03

 Gunga Blommor

Checka in denna häftiga gunga. En sådan här vill jag också ha i vår trädgård. Massor med andra finfina barnprylar hittar ni på babyfrog.se

Av Lowa - 9 juni 2010 20:24

Va i himmelen. Inte en endaste liten strömming fick vi fast grannen lyckades fånga en hel hink med strömming för någon dag sedan. Vi kämpade och kämpade men tyvärr tillhör jag inte den tåliga typen. Kati älskar däremot att fiska och hade ett enormt lugn i fiskandet.


  

Vi kikade lite på segelbåtarna...

       

och bara tog det lugnt..

   

.. checkade in Ålandsfärjan .. eller nuvarande Rosella

   

ja, tom Fammo fiskade lite granna... om hon inte sprang runt med Lillflingan förståss...

        

   

Medlaren tyckte det var skoj men det tog en faslig tid de här... och inte ens en liten firre hamnade på kroken.. (slött)

 


Vilden tyckte att vi skulle fara till den stora båten Pommern och köra iväg på en liten fisketur.. skulle väl inte vara fy skam....    

Äsch, det här med fiske var tydligen inte vår grej. .. men nu har vi förhört oss om var man skall fiska så nästa gång... då skall vi ha fisk.. sedan återstår rensningsproblematiken, aldrig är man nöjd.      

Av Lowa - 9 juni 2010 20:12

Fammo lagade middag och det blev en krumelurfläskpannkaka. Testa om ni lyckas med detta finurliga och smarriga konstverk.

  


Av Lowa - 9 juni 2010 19:40

Tänk vad rörande. Kan aldrig hålla mig från tårarna när skolavslutningen är. Så fint med alla barn som sjunger, så duktiga små troll. Allt ifrån Mors lilla Olle, den blomster tid nu kommer till lite rockigare låtar. Solklart, sommar!


Förvånad blev jag även när Storflingan plötsligt steg upp och höll ett litet tacktal till Mia, hennes lärare. Stolt, stolt mamma... och så menade hon att hon var nervös. Syntes inte alls. Jätte duktigt.


Så här glad var grannen Filip att sluta skolan...

  

Elias tyckte det var skönt med sommarlov.

  

... ja, sjukt hastigt har Storflingan tagit sig igenom lågstadiet & mellanstadiet . Nu vidare till livets nästa steg "högga". Om ni missat det här så heter det tydligen inte högga mera utan högstadiet. Det har jag fått lära mig..det är töntigt att säga högga nämligen. Vågar inte sätta in en bild på damen i fråga eftersom hon förmodligen blir putt. Nåågon bild på mig blir då inte, jag hade smink över hela namat eftersom jag bölade som en gris.. besparar er från eländet.





Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards