Alla inlägg den 11 september 2009

Av Lowa - 11 september 2009 22:17

  

Har ni någonsin funderat på varför männen irriterar sig på att vi kvinnor alltid blir sist färdiga när vi skall fara iväg på någonting hela familjen? Tänk det har jag .. miljoners, miljarders gånger! Konstigt, tycker gubben.. självklart tycker jag! Låtom oss förklara detta noggrannare gott folk... om nu ni vill kalla er såå..


Detta är nu ett skolexempel från familjen Yrhöna:


Familjen består av Skogstrollet Gubben, Trollmorsan Lowa samt de 5 mest härliga barnen Storflingan, Fottisfantasten, Medlaren, Lillvilden och Lillflingan samt de 2 lurviga kaninerna (namnen fortfarande okända för trollmor). Nåja.. vi är på väg till kalaset och följande händer:


Trollmor kommer upp från en uppvaskning i badrummet med de 3 minsta barnen medan Skogstrollet lugnt och sansat sitter i grottan (läs datorn). Trollmor börjar agera... Försöker få igång Storflingan med att fixa sig i ordning (ni vet ju hur tonnårstjejer kan ta tid på sig vid spegeln), söker uppmärksamhet inne i  Fottisfantastens Wowspelande, samtidigt som hon får leta fram kläder åt Medlaren (som just nu inte hittar nåååååågra kläder alls i garderoben, Lillvilden skall kläs på allt från blöja till kläder och skor efter väder, Lillflingans framfart tar kål på den ena och andra och får fixas i raketfart för att inte tröttna på mammas märkliga val av kläder.


Alla barnen blir hungriga och för att överleva detta sockerfall påbörjas matlagning samtidigt som håret skall fixas, ögonen sminkas, parfymer sprayas, deosticket användas, tänderna borstas... bordet dukas, maten stekas, kaffet kokas.... notera.. trollmor är fortfarande halvnaken.... Skogstrollet skall snaaart hjälpa till... han skall baaaara! Ja, ni vet... han har ju fullt upp.. med Wow !!


Så, då har nu alla småtrollen ätit men ett och annat strumppar lyser med sin frånvaro... sååå mamma måste rycka in... medan Skogstrollet lagar sig färdig... för att gå ut och starta bilen (det tar tid det förstår ni). Såå, alla barns ytterkläder fixas och samtliga är klara förutom Trollmor då ... hon är ju fortfarande naken, skall leta fram de rätta kläderna, passande skorna, packa väskan med extra blöjor, kläder till de små, matburkar och välling.. för att inte tala om kaninerna (vatten, grönsaker osv.. )..  sen kommer Skogstrollet skogstokigt för att Trollmor aldrig är klar i tid! Konstigt va? *åååhhh, gubbar*

Av Lowa - 11 september 2009 21:14

Vi har skrattat ....... ätit nötter, chips och haft mys med läsk... och det bästa av allt... vi har spelat kort.. Storflingan och jag mot gubben och fottisfantasten. Kortspelet heter Tecken och man spelar i par.. det gäller att få samma kort och sedan ge tecken åt sin partner... för att tillsammans lyckas norpa åt sig lite extra kort. Härligt, vi har haft såå skoj... och så mycket glädje det kan vara att bara få ha skoj med barnen.. vi har ju självklart sågat halva IDOL tävlingen också och jublat över de som varit riktigt, riktigt duktiga.



Av Lowa - 11 september 2009 16:28

Just hemkommen från jobbet, ingen barnflicka syns till.. hon har tagit båten till fastlandet. Skrutt, bara att börja laga mat då... tarvligt, eller hur?


Frida & Elias spelar kort.. jag har idag lovat lära dem Canasta.. ett mycket skojigt spel och tänkte faktiskt att det kan vara bra att ge de större barnen lite extra uppmärksamhet idag.. ja, förutom gubben då förståss *blink*.


Lite luriga bilder har vi också tagit för att förgylla eran vardag... (he,he)


   Elias luriga min  


Pappsen har tröttat ut både lillflingan och vilden så de sover så sött och tyvärr måste jag väl erkänna att det är riktigt skönt. Medlaren har farit till pappsen men återvänder i morgon och han är överlycklig att han skall få gå på barnkalas till sin kompis.


Nu håller jag på och hungrar ihjäl skulle våra kära barn säga...



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards