Alla inlägg den 19 september 2009

Av Lowa - 19 september 2009 16:59

Det bar iväg på skördefest idag.. vi började faktiskt ute på Limnäs gård där man kunde göra lite allt möjligt... Unga killar dirigerade parkeringen och måste säga, barnen var fantastiskt väluppfostrade och önskade oss en trevlig dag och gjorde verkligen sitt bästa för att få oss att känna välkomnade.... småtrollen våra var lite sugna på att rida, hoppa på höbalar osv.. och naturligtvis väntade vi på Pippi Långstrump som skulle dyka in med pompa och ståt. Tyvärr orkade vi ej vänta på Pippi så vi fortsatte till Bolstaholms Gård eftersom killarna var taggade på motoraktiviteter.


Välkomnandet på Bolstadholms gården var verkligen trevlig... lite höstbilder togs även på gården..


Höst, ´höst, höst  


Självklart fick vi köa till de populära Bolstadholms burgarna och som efterrätt blev det Ålandsbankens kaffe med kex... verkligen omtyckt grej. Däremot saknade jag lite rökt fisk stånd, och att man borde ha möjlighet att äta någonting annat än hamburgare. Mina småtroll var nämligen ruskigt hungriga så en korv med bröd, våfflor med hemlagad sylt skulle ha suttit fint. Gårdens charm är enorm, vänlighet, gästfrihet och gott folk.. De hade verkligen uppnått konsten att få oss att stanna länge, och efter hand lockas att köpa både ett och annat. Barnen stormtrivdes, vilket gör att vi föräldrar gärna babblar bort lite tid med andra skördefestintressenter.

Bolstaholm  


Martina, Johan och gänget satt och hade mysigt i solen.... så fastnade en stund där med truten förståss..

  

... men hallo.. kika på den här herrgårdsbyggnaden...

  

Tydligen var det flera buss last från fastlandet och från svenska sidan. Härligt, med lite turister så här på slutrakan av sommaren! .. sen bar det av.. på en tur och titta på kossorna med traktor och kärra... jag var lite rädd, men vilken trevlig prick som med ett glatt leende berättade om herrgårdens historia och det här gjorde susen måste jag berätta.. i allafall för mig.. jag tycker det var synd att inte alla fick chansen att höra hur han från hjärtat berättade om sin ljuvliga gård eller .. kanske det nu var de närmaste släktingarna som tagit över.. är lite osäker, barnen babblade också samtidigt. Här har vi mannen med den höga hatten in action genom vikingagravar och kossor...

Herremannen i hatt!  

Kika på grabbarna bus, som också var med på turen runt gården...

  

och så Molly & Johan försåss.. (bilderna är lite suddiga men det skumpade rätt vilt i vagnen.. )

Johan & Molly  

Nåja, turen klarades av vackert... och så bar det av på vidare upptåg bland grisar, höns. .. och sååå... kom Tici och gänget

 

.... och så busar vi loss.. letar guldpengar bland höstackar...

Elias & Gustav väntar på att få busa loss..  

.. men kan ni förstå.. tycker dessutom att "tuppen" / toan / dasset var finurligt fixade.. checka här .. inte illa?

  

Vi skulle inte handla någonting.. det hade jag då lovat Skogstrollet.. tror ni jag lyckades! Nix! Det började med att Jenny föreläste om Havtornssaftens super krafter nu i svininfluenssatider och allt.. jag vart såld! Köpte en flaska havtornssaft så att jag kan vitaminbombadera småtrollen... dessutom gick jag på den hemlagade Bolstaholmskorven och sist men inte minst.. härliga mumsiga majskolvar.

  

 Måste verkligen säga att det blev en "över förväntan" dag... härligt organiserat och tänk att de här människorna öppnar upp sina hem till oss alla. Fantastiskt.. där fanns leksaker från Plasto, tramtraktorer till traktor racet, rodeo maskin för de lite äldre barnen och motoraktiviteter.. helt otroligt! Dessutom sålde de fint kött, tyvärr var jag ju liiite för trög så en del av det jag ville ha hade tagit slut.. nåja.. får väl beställa eller vänta till jul. Ja, för till jul skulle den populära korven finnas igen. Den som väntar på ngt gott väntar ALLTID för länge! (pust)

Elias testar Rodeo maskinen..   

Elias var kung på den här filuren... medan Gustav irrade runt och kikade på bandet som spelade

Gustav   Vilden rockar loss i sandhögen!  

Men, men ... ni skulle sett vilden.. han diggade härligt när bandet spelade så for ena benet som en trumpinne .. killen kommer att vara rockstaaar någon dag.. jag lovar! (fniss)

Skogstrollet och Lillflingan tog det riktigt lugnt och fint tack och lov (he,he) ... ja, jag menar att jag slapp springa efter de här trollen också..

Skogstrollet och Lillflingan  



Av Lowa - 19 september 2009 07:45

Nu har jag fått i nerverna på de här äckliga bananflugorna och läst igenom hela internet för att hitta ett sätt att utplåna dem från sopisarna åtminstonde. Orkar inte öppna upp matkomposten och få en miljon flugor i näsan, munnen (ja, ja.. jag har gapet för det mesta.. det gäller att hålla käkmusklerna igång)


... titta vad äckliga dom ser ut dom här odjuren

För att bli av med de här ruskituffsarna skall man blanda en del vatten, en del diskmedel, en del vinäger och 2 delar honung. De dras till den här sörjan och drunknar. Ja, jag vet mamma.. man skall inte ta livet av något djur .. men .. lessen.. har lite svårt för de här och mördarsniglar!

Av Lowa - 19 september 2009 07:23

Idag skall den åländska skördefesten få roa Trollmor och alla små trollen. Självklart kommer vi att pina Skogstrollet att underhållas av de olika aktiviteterna som gårdarna erbjuder. På ett ställe kommer vi att få träffa Pippi Långstrump och på ett annat ställe testa rodeo maskinen. ... men varför vi far på detta är nog en anledning! Vi kanske, med tur får se lite traktorer, kossor ( så att barnen inte kallar kossorna för hästar), får och andra härliga djur. Statsungarna skall alltså idag få lära sig hur bönderna tar sig fram på åkrarna och dessutom har jag lust att köpa något gott att släpa hem.. havtornssaft, fläderblomssaft eller varför inte åländska småsyrliga äppel. Det är grejer det! Kika här för att se mera!


Sedan lär man ju försåss bombaderas ännu värre av de där evinnerliga bananflugorna som exposionsartat anfaller en när man öppnar kompost och roskisbyttan. Varför är det så? Jag upplever åtminstonde att de där ruggiga flugorna förökat sig enormt sedan vi började kompostera och sortera soporna enligt rekommenderat system. Åhh, men måste faktiskt säga att hur irriterad man än var på att sortera sopor i början har både jag och Nicke nu lärt oss och hör och häpna.. vi har börjat inse att det inte är ett så stort problem mera.. ja, förutom dom där äckliga flugorna då förståss. Ni behöver inte tro att vi inte tömmer de där roskiskassarna så värst sällan... nix, de blir fulla varje dag av den här familjens framfart.. sååå.. de töms varje dag de där kassarna för att få rum med mera. Ja, ja.. nog snackat om sopor!

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards