Direktlänk till inlägg 27 september 2009

2:a dagen i Paris

Av Lowa - 27 september 2009 23:40

Efter att ha sovit en hel natt (har inte hänt på år) travade vi ner till hotellets källarvåning. Möttes av en större variant av afrikansk fransktalande frukostvärdinna. Mysigt åt vi våra baguetter med jordgubbsmarmelad och drack det terrorliknande svarta kaffet. Jag gillar kaffe med smak, men det här var något i hästväg. (hoho)


Skogstrollet och jag njuter av Paris, varandra och den härliga rundvandringen med buss. (blink)

Njuter av Paris!  

Så, dags att ta itu med staden.. vi bodde väldigt nära vad vi kallar riktiga centrum... hoppade på en svindyr bussrundtur men det visade sig att det var en av de bästa grejerna vi gjort. Vi såg allt, nja.. nästan.. men det vi tyckte att vi hann med. Turen kostade 24 EUR/person men man fick hoppa på och av vid de olika turistattraktionerna och sedan gällde bussturen i 2 dagar. Det var ju inte fy skam. Vi har nu hunnit se de vackra målningarna som tex Mona Lisa och måste faktiskt säga att varken Skogstrollet eller jag är vidare förtjusta i konst. ... men korkad är den som inte går och kikar hastigt i detta museum för har då aldrig sett någon måla så vackert, med sådan kraft och känsla.


Kika här har vi skattkammaren.. jag kan för er berätta att här skannades vi från topp till tå för att få komma in över huvudtaget.

Skattkammaren  


Nicke eld och lågor för att få komma in i den världsberömda byggnaden.. (fniss) ... de trodde jag aldrig! ..men kanske vi två troll börjar mogna till lite granna..

Nicke med våld på väg in mot skattkammaren!  



och kika på Mona Lisa.. jag kan inte skryta om bilden jag tagit, men verkligheten var en helt annan. Målningen var inramad med alla slags plastfunderingar och så fick blixt ej användas så, det blev som det blev.. men ni ser ju att vi sett henne i allafall.

Mona Lisa  

Här inne på museumet skall jag även förklara för er att det var ett av världens snyggaste toaletter. Kostade visserligen 1 EUR att göra sina bestyr men grabbarna kom och öppnade toa dörren, och så fort gänget avlägsna sig från toan så gick städerskorna och tvättade rent hela toaletten, speglarna, lavoaren, handtaget.. ja, minsann.. allt!

Vi åt massor med god mat, drack vin lite här och var, promenerade, promenerade och åter promenerade. Ljuvligt vackert väder, fantastiska hus och måste säga att jag verkligen rekommenderar detta till alla. Dock väldigt dyr stad så en hel del kryssidyller om man inte ork äta baguetter hela dagarna förståss. Det gjorde vi en del, picknick i parker and so on... mysigt, romantiskt eller vad ni nu vill kalla det. (blink)


 
 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

28 september 2009 20:27

Välkomna hem igen efter ett härligt äventyr på tu man hand!
Kramar

http://lambergsfrua,bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lowa

28 september 2009 20:36

Tackar tackar.. det var definitivt värt att få vila upp sig lite.

 
stina

stina

28 september 2009 20:50

Häftigt att ha sett Mona Lisa iallafall och underbart med så rena toaletterna, kanske värt en bild på handfatet som minne trots allt.

http://enenkelstina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna M

28 september 2009 22:47

Åh vad mysigt det låter! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lowa - 20 november 2011 17:00

IIP- investor in people fick Mariehamns stads barnomsorg för något år sedan. Undrar om den tjusiga stämpeln gäller 2012?   Mariehamns stads prioriteringar gällande barnomsorgen är troligtvis katastrofal. Överbevisa mig gärna, tack. Är det sunt at...

Av Lowa - 2 september 2011 11:47

Åland är inte "safe" för våra barn mera!   Jag är en förälder till både små och stora. Jag är rädd, precis som du säkert också är. Alarmerande rapporter från Landskapsrevisorerna visar att polisen behöver mera resurser mot droger, fältarna vädjar...

Av Lowa - 20 juli 2011 09:34

På den här gatan i stan kan det hända lite vad som helst. Ja, just det ... som   Lillflingan har nu fullt upp med att rymma till sin kompis Ebba som bor något kvarter från oss. Själv är jag så gott som naken hemma när lilltjejen med bestämda steg...

Av Lowa - 18 april 2011 14:36

Gustav har fått sig lite nya utekläder från Familia och måste säga att de verkar vara fantastiskt bra.   Lindberg barnkläder, jacka och byxa för 82,50. Ett svenskt märke. Detta funktionella skalplagg/set (jacka och byxa) är tillverkat i vårt v...

Av Lowa - 3 april 2011 21:47

Har nu varit hemma i en vecka och haft "semester"... barnen har turvis spytt som sprutande dinosaurier... så ett antal lakan, kuddar, täcken, kläder, handukar, toalettstolar, händer, munnar, hårstrån, golv, tänder och gud vet vad har fått sig en bakt...

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards