Alla inlägg under mars 2009

Av Lowa - 24 mars 2009 07:14

Ja, de här har jag glömt och berätta... gubben hade en längre tid klagat på våra madrasser..tills .. vi upptäckte att han hade 11 st småbilar under bäddmadrassen. :) Hur i himmelen har han sovit alls frågar jag mig?

Av Lowa - 23 mars 2009 21:47

Rumpnissen Wallén .. här har ni han... den vilde.. full av energi, livskraft, humor och mammaejsysslolös grabben. Idag har denne herreman varit mer än vild.... finns det något kraftfullare ord..jag tror ej..har aldrig varit med om någon liknande virvelvind..


Idag har Ludwig hittat en hushållspappersrulle som han har delat itu i flera miljoner bitar och spridit över heeeeeeela vardagsrumsgolvet. Ja, de oparade strumporna har han också kastat runt på golvet, och såååå städat liite.. med ajax sprayflaska över halva huset, hällt ut youghurten över köksbordet och kladdat runt detta på bordet och golvet, spolat ner leksaker, "bäddat Gustavs säng" ...eller så inte..! fått tag på choklad som han inte gillat och spottat ut på golvet, detsamma hände med äppelbitarna och bullen som han lyckades få tag på. Tagit av sig blöjan och kissat på golvet... ja, listan är lång ... och jag har sprungit som en yr höna och rett upp medan han har fortsatt i nästa hörn. Hmmm.. nu kanske ni förstår varför jag har satt ut herremannen för att springa av sig i snön i stället.... och då plötsligt inser man hur innerligt mycket denne man driver en till vansinne och hur otroligt mycket livsglädje och kärlek han alstrar. Här ser man även att han liknar en liten rumpnisse och med stor värme kan jag säga..att jag älskar dig min lilla prins.

Av Lowa - 23 mars 2009 21:40

Så snöar de vidare, massor.. så in i Norden.. men inte klagar jag.. barnen älskar att vara ute och jag får muskler av att dra dubbel vagnen... mm, dom har haft rätt mycket att göra, ploggubben... och jag me.. för jag har ju plogat gården.. och tantens lilla gång till dörren. Krytgumman kanske jag skall säga. Hon går nog längre sträckor än vad jag gör ... hoppas man är i så där gott skick i samma ålder. Hon traskar varje dag, eller cyklar till butiken och är över 90 år. .. mm, jag menar det.. själv tar jag bilen. Har nog försökt säga att hon kan åka med mig, eller att jag kan handla...men nix..de klarar hon själv. Envis som synden som barnen här på bilden.. glada, spralliga och fulla av energi.

Av Lowa - 23 mars 2009 17:39

De trodde ni inte va.. här kommer världens godaste tacopaj och det bästa poppis av hela familjen.


Smördegsplattor (pirkka) kavlas ut i en långpanna medan du steker malet kött ca 800 g. Sätt i 2 påsar tacokrydda i köttfärsen och häll i långpannan. Blanda 2 creame fraise med en burk tacosås (mellan) och när det är färdigt omrört... smeta över köttfärsen.. dra över lite ost och sätt på lite tacochips.... In i ugnen och efter en stund är pajen klar.


Supergod dressing med grekisk youghurt, gurka och vitlök samt en god sallad är inte helt fel.


Av Lowa - 23 mars 2009 10:06

    För många barn håller specialdietFutureimagebank
Futureimagebank

Haahtela har sammansatt ett allergiprogram med syfte att öka motståndskraften mot ellergier i stället för vård av symtomen. Friska barn ska inte ha specialdiet, säger Haahtela i tidningen Aamulehti.
Enligt allergiprogrammet borde antalet barn med specialdiet halveras. Onödigt många födoämnen utesluts i dag i specialdieterna. Dessutom lever barn för hygieniskt.
- Barn måste få leka med jord och sand och till och med stoppa dem i munnen. I jorden finns de nyttiga mikroberna som förebygger allergier, säger Haahtela.
10 procent av vuxna och 5 procent av barnen i Finland har astma. Födoämnesallergier finns hos 5 procent av den vuxna befolkningen och 10 procent av barnen. 15 procent av finländarna är allergiska mot djur. 35 procent av finländarna får astma- eller allergimedicin.

Lotta Lappinen
Publicerad idag kl. 09:47
Uppdaterad idag kl. 10:35De här hittade jag i dagens österbotten tidning... rätt intressant eller hur! 

Av Lowa - 23 mars 2009 09:30

I dagens tidning har Cita skrivit om ungdomsomsorg. Hon har rätt tycker jag... i dagsläget har vi kanske glömt bort ungdomarna.. och vet ni vad det värsta är.. vi glömmer tom att prata med våra ungdomar. Vi tycker ofta att de skall vara duktiga, förståndiga, inte göra mycket väsen, göra läxorna utan uppmaning, inte vara stökiga osv. Igentligen vill dessa barn som alla andra endast ha uppmärksamhet.


Uppmärksamheten skall inte komma endast för att man är lite stökig. Uppmärksamheten bör även ges på annat sätt.. kanske genom att fråga en massa frågor av barnet..men ( då är man väl tjatig). Jag har försökt nå min dotter på flera olika sätt... inte är jag någon expert skall ni tro.. nä, nä .. de här är en svår syssla.. att vara förälder! .. men jag tror nog att man bör fråga barnen rätt mycket olika frågor eller snarare att ha en diskussion med jag tror på det vad tror du? Vad tror du händer när vi dör? Vad tycker du att man skulle göra för att  barnen i din ålder skulle få det bättre? Det skulle vara trevligt om vi kunde göra någon maträtt ..osv. Det är riktigt skojigt att höra när min dotter berättar om saker som händer med polare och så vidare. Så kom ihåg att lyssna på era ungdomar och döm inte alltid deras åsikter....de e riktigt skoj skall ni se...!

Av Lowa - 23 mars 2009 09:16

... så underbart, så underbart.. vi skall få gå på bröllop! Måste genast ringa till min superduper, förstagångenbortafrånmamma barnpassare Tici. Hon klarar allt här i världen, tom 5 st extra barn.. (hoho) .. inte många som vill vara barnvakt till en sådan här församling. Nå, igentligen behöver hon bara passa 3 ..öh..de e ju ganska många de med...eller?



Av Lowa - 22 mars 2009 21:28

Killarna sitter här rätt koncentrerade, eller hur? De spelar playstation och har skojigt tillsammans. I vanliga fall brukar jag tycka att de inte skall spela så jätte mycket data och playstation spel när de har kompisar.. men du, det är ju faktiskt dagens melodi... frågan är då.. är det så socialt? Nää.. kanske inte va... men, har man varit ute flera timmar och lekt i det vackra vädret så kanske jag inte kan stoppa en liten stund i spelandets tecken.


Ja, jag vet.. jag vill också att de skall vara som förr. Varför leker inte barnen ute på gårdarna mera, varför pallar inte våra ungar äppel från grannens gård, sticker till kyrkogården och berättar spökhistorier, busringer, bygger kojor, spelar brännboll, dunk och har spontana fottis matcher? Vart har allt de tagit vägen? Varför måste alla aktiviteter vara organiserade av en förening och varför måste föräldrarna vara så aktiva i barnens fotbollsträningar. Missförstå mig inte nu... det är klart att jag också vill vara en aktiv förälder.. men börjar bli trött på att folk bara tar förgivet att jag skall stå och sälja korv, stå i en kiosk och sälja kaffe, vara med på klassträffar osv. Det här går säkert bra när man har 1 barn eller inget jobb... men som heltidsarbetande förälder till 5 är det svårt att få tiden att räcka till. Inte har mina föräldrar hängt med till Vikingahallen på varje träning, sålt något för föreningens intresse... inte undra på att så många blir utbrända!



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards