Alla inlägg under mars 2009

Av Lowa - 9 mars 2009 18:25

Idag skulle Frida fara med sin far till labben för att ta lite prover. Hon är så förskräckligt rädd för att ta blodprov och naturligtvis sticker tanten fel och får sticka flera gånger. Dessutom var det svårt att få ut blodet och efter många om och men var hela karusellen slut.... trodde vi ja!


Tills, det ringer hem och en dam från laboratoriet ringer och ber oss komma dit igen. Tyvärr har inte de fått ut så mycket blod att de kunde ta alla prover... så börjas allt om från början. Övertalning, intygan om att det inte gör så ont osv... tanten sticker och sticker och sticker .. och tappar blodprovsrören i golvet ... dvs det lilla som hon fått ur stackarn och så tar en annan till slut över och lyckas, tack och lov! Ja, nu har vi dock ett problem. Hon kommer inte att ta flera prover igen! .. och vet ni vad, jag förstår tösen min!


Pärla har också fått sin spruta mot difteri, stelkramp, polio och så var det något till, men de kommer jag inte ens ihåg. Nu skulle man börja ge mat vid 4 månaders ålder så snart är det dags att kladda med dessa matburkar igen.  Annars är hon en fin tjej, växer  i kanonfart och lång som bara den. Härligt!


Elias har varit på bio med sina kompisar, Frida hos sin pappa, Gustav på parken, Ludwig pinat både mamma och pappa ut och springa och lilla Pärla är lite kinkig efter sprutan.

Av Lowa - 8 mars 2009 20:42

Hur ofta säger du: Jag älskar dig till dina barn?

Jag själv gör det alldeles för sällan, men jag har lovat mig själv att nu göra det minst en gång om dagen.


Det är också så underbart att man kan älska alla barn lika mycket men på olika sätt. Tänk att man kan irritera sig så förskräckligt på vissa egenheter hos barnen.. då menar jag ju speciellt när man upptäcker ens egna negativa egenheter hos barnen. Det finns ingen i världen som man blir sååå frustrerad på som ..ens egna barn.. och det finns ingen i hela världen som man älskar lika mycket.


Så, idag har vi även börjat med en ny rutin. Tvätten, den är jag så gräsligt trött på må jag säga. Då slog blixten ner i huvudet och jag insåg .. varför håller jag på med detta själv?


Barnen har idag fått en ny sysselsättning på kvällarna. Vi hjälps alla åt att vika ihop kläderna i 15 minuter och allt är kirrat på ett huj! Hurraaa, vad duktiga barn vi har, de kan jag stolt säga!

Av Lowa - 8 mars 2009 09:51

Varför uppskattas inte vi föräldrar av Er politiker?


En sak är säkert... Jag som förälder är en av de viktigaste personerna i mina barns liv. Tänk, så långt har jag kommit.. men tydligen inte politikerna?


Vi har valt att ha barnen hemma istället för att utnyttja den kommunala dagvården i Mariehamn under min mammaledighet , även fast barnen hade rätt att vara halvtid eller nu då..heltid på dagis!  Varför? Barnen vill inte få mindre tid med mig än vad lillsyrran får. Är det så konstigt? Barnen visar ju själv att dagiset inte är viktigare än mamma och sina småsyskon. Däremot ger jag en stor varm kram för folkhälsans lekparker, rädda barnens förskole verksamhet samt församlingens klubbar.


Barnen är anpassningsbara, livet förändras helatiden.. vad gör det att barnen slutar på dagis och är hemma med oss föräldrar, om vi så önskar att ge barnen mera tid.


Varför ger inte samhället en liten morot till föräldrarna för att få föräldrarna att "vakna" och välja att ha barnen hemma tex under vårdledigheten med småsyskon. Jag tror att samhället vinner på detta. Föräldrarna har en bättre relation till sina barn, vilket förhoppningsvis gör det lättare att handskas med våra ljuvliga pubertaliska tonnåringar osv.


Jag har en fråga till Er politiker.. Hur mycket har samhället nu sparat på att jag valt att ta hem min 1 åriga son från dagmamma, min 5 åriga pojke från dagis och min skolpojke från eftis?


Varför inte uppmuntra och stöda föräldrarna att vara med sina barn istället för att överfylla eller nyöppna flera dagisar?

Låt oss föräldrar uppfostra våra barn själv och låt oss välja " den så kallade kvinnofällan" om vi så önskar!


5-barns morsan Lowa

Av Lowa - 7 mars 2009 23:54

Ohhh, pust .. så va denna dag över. Vaknade tidigt i morse och drog en raketsnabb skåpstädning.. ja, jag menar inte att skåpen är städade..nix, allt som varit utanför skåpen är nu introttade, ni vet så där.. så att ingen får öppna skåpet för då trillar allt ut liksom. Ja, ja mamma ..jag vet..(som ungarna brukar säga åt mig).... men idag fanns de icke tid, så de så. I morgon får jag ta itu med det problemet. Dvs.. dra ut allt och sätta grejerna på sina rätta ställen. I det här fallet så kanske det är bra att min älsklingskamera rasat ihop, för ni vill nog inte se detta elände.


Barnkalaset kl 13.... Gustav frågade mig väl ungefär 2000 gånger..vad e klockan mamma? E de bara 2 minuter kvar nu tills gästerna kommer? Mamma, kommer dom snart? ...


och äntligen dyker dom upp... Gustavs gäster, lilla Molly och Martina, Neo och Solveig, Eric, Sara, Theo & Tici, Anna, Jess, Simon, Lucas & Linnea och så min lille storebror med familj och Johnny, Annica & Jonathan. Massor med bacuguns..Gustavs favorit!


Middag med Marika, Janne, Richard, Evelina och Eric.... Supergott och simpelt! Ni vet.. fortfarande är det ingen favoritsysselsättning att stöka i köket....men vi hjälptes åt och efter mycket om och men fick vi i oss lite mat. Mums, mums gryta med griskött & grädde. Martina, de här skulle vara ngt för dig också. :) Du kan överraska gubben en dag! Klar favorit i vårt hushåll... och varför inte vår specialefterrätt ... !


Bryn lök, kasta  i grisgrytbitarna (så där som dom gör i tv, du vet) och bryn dem en stund... häll i grädde, soja och kött eller grönsaksbuljong och låt koka en stund. Ris kokas (utan att brännas vid) och middagen är fixad.


Efterrätten... frusna blåbär, hallon och jordgubbar sätts på en bakplåt. Hacka vit choklad och strö både chokladen och sockret över bären. In i ugnen så att chokladen smälter... Klart! Lyxmiddagen är serverad med lite glass!


Nu har husmor här som ääääälskar att stå i köket (nix) gett lite .... ge5barnmatgenast tips och förklarar härmed detta recept som det första och sista!

Av Lowa - 6 mars 2009 22:27

Min kamera har gått sönder! Det är det enda jag har och göra nuförtiden. Mitt enda nöje.. och så går fanskapet sönder! Det gör mig stört grinig och bombtokiiiig. Jag vet av erfarenhet att det inte lönar sig att laga. Det gör det ju aldrig med en kamera.


Íkväll har vi varit hos Hubbe & Monica på en underbar middag. Verkligen mysigt att sitta och äta och ha de gott... prata, dricka ett glas vin och bara vara. Supergött... brukar min skåning säga!


Nu är det dags att ta en "snusa i kudden" stund för att fixa i ordning till Gustavs kalas i morgon. Snabbstädning, glass & massor med ballonger!

Av Lowa - 6 mars 2009 16:31

Finns det något härligare än såpbubblor och ballonger. Är så där barnsligt förtjust i ballonger men gubben min... han är nästan livrädd. Det här kan ju vara lite svårt när vi har kalas... gissa vem som hamnar på att blåsa upp ballongerna...ja, inte är de gubben i allafall...! Nä, nä... man är liiite mör i huvudet efter en 15-20 st ballonger.


Barnen blir som helvilda när jag nu har tjuvstartat och blåsa upp lite ballonger och jag är kräftröd i ansiktet med blodsprängda ögon.

Lite spill får man också räkna med eftersom de alltid får sönder några medan barnen leker... men, men .. dags att laga sig i ordning. Vi har lyckan att vara bjudna på middag till grannen idag.


Längtar till sommaren så att vi kan underhålla oss med att blåsa lite bubblor i stället. Härligt!

Av Lowa - 6 mars 2009 15:52

Idag har Pärla och jag varit på Köpmannamässan.... och plötsligt hittar jag ett par zonterapiskor som verkar helt fantastiska. Försäljaren visar mig även denna underbara huvudmassör... gå och köp en sådan här.. vi slåss nästan här i familjen om att få använda denna.


Denna kan du nu köpa av Aslög Nordlund på NioLiv för 15 euro.

Av Lowa - 6 mars 2009 08:17

Titta vad fin Odd Molly tröja de säljer på Tradera.. en sådan här skulle även jag vilja ha. Problemet med att amma är ju de här melonerna till bröst. Den här sortens skjortor fungerar inte eftersom den fina brodyren blir mitt på brösten istället för under.


Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards