Alla inlägg under april 2009

Av Lowa - 7 april 2009 21:37

Den här är så stört skön ... efter den här lektionen är det bara att ha uppvisning på Arken.

Av Lowa - 7 april 2009 21:24

Simskola, det är nog ett måste om man bor på denna lilla ö. Ändå är ju det ingen garanti ifall man struttar ner i vattnet, men rädslan blir inte lika stor om du har vattenvana. Gustav går nu på simskola..och det är först nu han kan tänka sig att vara med på lekarna. Förr, var det helt otänkbart! Elias går också på simskola på lördagarna..men det är en så gräslig tid..kl 15:00 mitt i allt kalasande, mitt i alla familjeaktiviteter så.. för det mesta glömmer vi bort alltihopa. Galet..!


I sommar skall vi försöka testa på gröna uddens simskola, om vi lyckas dvs.. kanske vi sitter och myser ute i Geta, fiskar lite, går på utedass, tvättar oss i havet och badar lite äkta finsk bastu. Det är grejer det... att trampa omkring lite småskitig, simma i havet, sola på klipporna, leva lite lantis liv, utan tv, bara radion som skrålar medan havet dånar, kika på älgen som tar sig ett morgondopp med granntanten från Helsingfors och bara vara. Det om någonting tror jag är nyttit för våra barn...ja, just det.. att ha lite tråkigt!

Av Lowa - 7 april 2009 21:08

Titta på detta söta vita kapell, här vill jag att vi skall döpa lilla Pärla.. och kanske att vi slår på stort och gifter oss samtidigt. Vi vill inte ha ett så stort bröllop och detta rymmer endast 30 pax... mm, då förstår ni... vi är 7 personer så det betyder alltså...typ, ingen vän. Förutom gudföräldrarna till Pärla. Vi har dock inte kommit så långt med det här gudföräldrarskapet heller. Det är ju inte det lättaste, det här med gudföräldrar. Jag har svårt att välja och tydligen är jag inte mera någon människokännare eftersom jag brytit kontakten med 2 av mina barns gudföräldrar.


Men, hur vill man att en gudförälder skall vara? Ja, inte som jag... till mig måste man ringa om man vill att jag skall gratulera barnet på deras födelsedag...jag har nämligen fullt upp att komma ihåg mina egna. Jag vill att en gudförälder skall kunna vara ett stöd till mig som är förälder, en person som jag skall kunna bolla tankar och idér gällande barnuppfostran, trots och allt annat surt & glatt. Det där med den kristna tron, hmm.. jag tror ju själv på något, mera andligt, men har svårt att sätta ett finger på vad jag igentligen tror på. Jag är nog mera flummig än kyrkan skulle jag tro.


För mig är det inte viktigt att man köper dyra saker, men gärna att barnen vet att de en dag kan ta kontakt och få hjälp om det behövs. Jag vill i allafall att mina gudbarn skall veta att jag alltid kommer att försöka ställa upp på dem. :) ..så Theo, Wille, Valter, Alvin och Olivia här har ni lite försprång om ni behöver min hjälp någon dag.

Av Lowa - 7 april 2009 06:57

En väninna till mig har en krävande svärmor, en som vill hjälpa till för mycket.. av ren välmening. Ibland kan det dock bli så fel.. själv.. har jag inte något problem med min svärmor...snarare tror jag att hon har problem med mig... jag låter nämligen Ludwig ringa till farmor många, och då menar jag .. många gånger om dagen. De pratar lite om polisbilar, brandbilar och uiuiui ..sen kanske ett häjdå i mellanåt. :=) Det är inte lätt att ha ett telefonsamtal med en 1,5 årings som inte kan prata... eller snarare.. det är inte alla som har tålamodet.


Nästa väninna kan vara fruktansvärt trött på gubbskrället, nästa på bonusbarnen, andra på sin föredetta gubbstrutt, en del på svärmor, andra har nära anhöriga som är på väg bort, nästa har sjukdomar i familjen, vissa har penningproblem, andra är utbrända, nästa har anhöriga som dricker för mycket.... ja, de här är inte lätt! Vi har alltid några lik i garderoben som måste rensas iväg... blåsas bort.. så att vi är och förblir lyckliga!

Av Lowa - 6 april 2009 19:06

Sortering av allt skräp, nu är det dags.. eller nu hittar jag på.. de har varit dags länge...jag har sålt prylar på Bettans bod nu i flera månader. Ibland har jag gjort storkovan, ibland inte men det bästa av allt... jag får bort de här dåliga energierna från avdankade kläder, prylar och jams som ingen av oss behöver. Dessutom, vi kanske kan hjälpa någon stackare som behöver lite billiga kläder. Jag har dock själv blivit en loppisfyndare... jaja..de e riktigt skoj ibland.


Det sägs att man skall göra sig av med allt som du inte har haft i bruk under ett års tid. Mmm.. men det...jaaa, det är mycket svårare än vad man tror.



Av Lowa - 6 april 2009 18:03

...mm, som ni vet...jag är en rastlös person, och idag... har det igentligen inte hänt någonting. Höll på att gå i bitar av tristess.. förutom barnen då förståss.. men de sov... förutom disken, tvätten, fönstertvätt, städningen osv då förståss.... men usch, va man kan få leidun som de sägs ibland.


Elias och Frida har farit till sina respektive föräldrar för att fira påsken med dem... så .. vi har bara 3 hemma.... va skall vi kalla det...semester? Nix, de stora är så duktiga sååå... lite förpubertaliska och vi fattar ingenting..Nicke och jag..men det hör väl till eller? Min mamma förstår ju ingenting ibland ännu hur konstigt det än låter. :)


Ludwig ville att Mimmi alltså Mummi skulle komma och hälsa på idag... och Jandra.. (hundstackarnen) som inte får vara ifred här..men den gillar det..att ha mycket folk och virrvarr i huset. Hmmm, kankse lika rastlös som jag. :)... tror nog snarare på det här skytte draget... vi är lite rastlösa typer..så Pärla stackaren blir the same skall ni få se.



Av Lowa - 6 april 2009 17:14

Nu har våren äntligen kommit, blommorna har börjat blomma på gården, barnen och alla grannungar hoppar på stutsmattan, 2 st citrongula fjärilar samt en myrstack med massor med kryllarnde myror hittade vi på väg hem från parken...och fåglarna, ja de är här och snor våra grillkorvar.


Vår, vår ..vår, vår ... härligt med sol och vackert väder! ... jag tog ut kaffekoppen, en numerologibok och tänkte sitta och ta livet med ro en stund... mm, trodde jag va! ... Ludwig kan inte låta bli att smita den lurifaxen..så inget läsande, bara springande och kallt kaffe! :) De va den vårdagen med friska barn! :)



Av Lowa - 6 april 2009 13:03

Igår bestämde Nicke och jag att trotsa vädret och grilla lite korv..ja, vi hade ju lovat barnen, som de så vackert heter.... igentligen var det nog så att mamma själv mest ville ha lite grillat. Simon verkar inte så överförtjust i vår fantastiska idé men glatt åt han upp sin korv. Det behövs inte så mycket för att de skall vara lite mysigt här hemma också.. en grill, glatt humör och äta ute på terassen är väl mys i allafall.

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards