Alla inlägg under april 2009

Av Lowa - 18 april 2009 19:13

Vi sitter nu och tittar på ett program på tv 4 fakta. Det handlar om några rika ungdomar som måste leva som hemlösa i 10 dagar. De här ungdomarna har nämligen nu vaknat upp. De hade en hel del fördomar om att man inte behöver vara hemlös om man inte vill, att de är lätt att tjäna pengar genom att tigga osv. Nu efter 10 dagar stinker de... rätt naturligt och folk behandlade dem som svin. Tänk hur man dömmer folk pga att de inte har duschat och luktar illa, att någon är hemlös och att folk har sina barn levandes i en pappkartong. Mmm.. jag har själv gått förbi barn som sover i pappkartonger i New York.... jag har själv varit så grym att jag inte gett dessa barn pengar för att jag hört att de ändå måste ge dem till någon annan. Tänk om man ändå kunde ha gett dem en hamburgare för en 5:a på Mc Donnalds? Jag är uppvuxen med att inte dömma människor, inte dömma en folkgrupp, hudfärg, yrkesval osv... men ändå har även jag gjort felet.. att bara gå förbi... ! Vad är rätt och vad är fel?

Av Lowa - 18 april 2009 17:54

Dagens projekt var att köpa födelsedagspresenter till barnkalaset som Elias skall på i morgon... och sedan var den stora grejen att fara och titta på Super Puman (alltså en helikopter) som visade upp hur de gör när de räddar någon ur vattnet. Det här var en otrolig grej för barnen... de ansåg att detta var helt fantastiskt. Elias han vill börja jobba på sjöräddningen efter att vi sett allt detta samt varit en sväng nere på sjökvarteret. Det skulle väl vara ett perfekt jobb tycker jag.


Sedan blev det Bagarstugan, för att hålla uppe energierna. Mums, cheesecake med bärkräm på... filibabba..det är min favorit de.


Ludwig och Gustavs andra favorit var sedan att vi åkte gratis bussen hem. Det är ju också en fråga..skall man med skattemedel ha gratis buss eller skall man betala för sig? Hur många och hur ofta åker folk buss igentligen? Är det så att ungdomarna och barnen tar bussen istället för att gå för att de är lite halvlata. .. skulle barnen gå mera om de måste betala för bussen? Detta tåls faktiskt att tänkas på..barnen kanske skulle behöva lite motion till och från skolan.

Av Lowa - 18 april 2009 17:45

De här är Stampe.. och han vill nog ha ett nytt hem skulle jag tro. Dessutom behöver det vara någon som snällt skulle orka fixa en ny fin bur åt denna filur. Den har överlevt det mesta, idag har lilla Stampe fått ta sig en löpningsrutt runt gården. Mumsigt tycker Stampe...ja, jag menar att äta lite gräs och kvistar. Jandra kikade lite granna på Stampe och filurade vidare.. nåja, men om nu någon är intresserad ta kontakt.. ni får gärna ha Stampe om ni ger henne lite tid. Jag har nämligen fullt upp med annat, och barnen med verkar det som.

Av Lowa - 18 april 2009 17:23

Ja, idag hurrar vi för Martina som fyller år! ... och idag skall vi även förgylla lilla Mollys dag genom att berätta om lille vilden Ludwig. Jodu, Molly .. idag har han somnat på golvet i Gustavs rum medan Gustav och Neo spelade playstation spel. Kan du förstå? Detta även fast det var fullt liv och jätte stökigt i rummet. Tänk om vi också kunde göra så?


Ludwig har idag annars varit rätt lugn, han har bara försökt smita en par gånger, hällt ut hela skinkan på köksgolvet, tagit ur alla bamseråg ur brödpåsen och kastat det utöver heeela golvet och vad mer.. ja, vet du Molly.. jag har verkligen att göra med denna vilde. :) Du skall få se på busfröet när vi träffas för att fira din födelsedag.. och kanske mammas födelsedag med eller? Hoppas du bakar oss en god kaka.. be mamma hjälpa dig..för hon ÄLSKAR ju att baka. (fniss)


Hoppas att ni haft en super dag idag..

Av Lowa - 17 april 2009 23:40

Idag .. jah, en helt vanlig dag! .. en sådär rätt blåsig vanlig fredag! Natten började med host, host och åter host av lilla Pärla. Gustav vaknade och hade en fruktansvärd örvärk.. så, väckte Frida mig kl 7 och frågade varför jag inte väckt henne när hon skulle till skolan kl 8. Aaaahhh, varför kunde hon inte bara låta mig sooooova? Sällskapssjuk kallas det minsann! mmm.. mammasjuk! ... och det har nog hållit i sig hela dagen.. tom av gubben som inte gjort annat än ropat på mig.


Näää, nu var jag fräck.. han har ju faktiskt gjort en hel del annat också medan jag själv inte fått något alls gjort. Han har fört bort skräpet till Mise, som tänkte råna .. de skulle ha 500 EUR för lite sopor. Inte undra på att halva Åland messar in i Nya Åland & Ålandstidningens messa spalter. Det kostar ju skjortan... medan grannen deras Renhållningen tog ca 40 EUR. Ja, de var tur det.. annars hade vi nog varit tvugna att kasta skräpet ..ja vart som! hoho.. de händer förvånandsvärda grejer varje dag.


Sedan besiktades bilen, gick igenom "kanon"... nu är det bara nästa bil som bromsarna är kass på! (vimlar, korsar ögonen och suckar högt). Ni får väl se om vi alla börjar cykla runt stan så småningom.. ja för de har vi, alla utom Pärla alltså ... fungerande cyklar. Henne får vi väl hitta på någon lokat dirígerad mamma fixar genast lösning. Det vet ju ALLA ..  att de vi mammor inte klarar av ..klarar ingen!


Kvällen tillbringades vid tv:n.. ja, det som står i dagens tidningar att föräldrarna inte vet hur man skall umgås annat än egen tid vid tv:n. Det är väl ändå helt galet! Kvalitetstid, kallar föräldrarna det! Då blir man ju bara irriterad när barnen vill prata om ditt och datt när mamma själv fantiserar om att vara den där trådsmala, superläckra ..eländigt smarta nyfunna idolen som sjunger så vackert. Härligt att få drömma sig bort ibland, från verkligheten ... och så blir man störd av någon uppgiven härligt snorig gullunge som också vill ha uppmärksamhet. Nix, tv i all ära men inte till att umgås med trollen... men som sagt tidigare... vi vuxna kan ju också vara lite trotsigare ibland så vi kikade idag på Talang 2009 och det tycker vi hela familjen att är rätt skojigt att titta på tillsammans... och bara ha åsikter om hur bra eller dåliga alla andra är för en gångs skull. Dessutom passar detta program alla åldrar allt från 2 - farmor och farfar. :)


Barnen har annars varit ute hela dagen, trotsat alla örvärkar, förkylningar och trams... lite frisk luft gör oss bara gott... pojkarnas favoritsysselsättning just nu verkar vara stutsmattan medan Frida inte imponeras av något annat än att hänga med kompisarna så henne ser man inte mycket av .. :( ..


Är det någon som har något tips... jag skulle vilja ha sådana där klistermärken som man hade förr till kakel. Helst med något härligt mönster så att jag kan billigt och enkelt styra upp vårat kök. Vill ha det liiite poppigare... vi fortsätter undersöka ärendet och tackar för den här dagen!




Av Lowa - 17 april 2009 23:29
37 wordsSpeedtest

Ruggit, de här var inte lätt. Hittade detta test på Tessas sida och har själv varit en kung på att skriva fort..men inte mera nej..

Av Lowa - 17 april 2009 22:50

Kan ni förstå, det här skräpet dricker folk. Light safter ..eller rättare sagt aspartamet som lär skall ta kål på vilken myra som helst. Enligt tidningen hallå skånskan så skall alltså de här odågorna dö .. antagligen en långsam död eftersom medlet gör så att nervcellerna överaktiveras av aspartamet. Det här menar allstå en tidigare forskningschef vid Pharmacia i Usa. De menar alltså att vi skall hälla terassen full med fun light saft så försvinner våra husdjur direkt. Värt att prova om man inte vill ha trollen överallt! Dessutom inte farligt för resten av miljön.. men undrar verkligen hur detta medel påverkar oss även fast det är i små mängder. Tål att tänkas på tycker jag!

Av Lowa - 17 april 2009 17:40

Gustav 5 år tittade på farmor och sade:

Du är gammal du farmor ... men farfar han han är faktiskt ung!


Frida 11 år sade åt mig en dag:

Du mamma.. vi borde nog ta mycket kort på mormor..för hon lever nog inte så länge.



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards