Alla inlägg under augusti 2009

Av Lowa - 6 augusti 2009 20:03

Efterlyses städning av sopberget på Mariehamns badstränder samt barnvänligare Mariehamn!

Har ni varit i Eckerö någon gång??? Om inte, ta kärran och dra iväg med barnen till Kärringsund!

Turiststaden Mariehamn har mycket att lära sig av eckeröbornas turistprofil, speciellt om vi vill ha barnfamiljer till vår finfina åländska huvudstad. På Lilla Holmen möts vi 3 dagar i rad av ett sopberg blöjor, mat, papper och annat trams eftersom soptunnorna (ca 2 st minimala funderingar) inte verkar tömmas. På badstranden plockade barnen idag  37 kapsyler, ett antal ciggfimpar samt några äckliga snusprillor och glasbitar... 

Hittar man sig vidare till Gröna Uddens strand ser bryggorna halvruttna ut. Rostiga spikar smyger sig fram, barnen snubblar på en halvtrasig "matta" på väg till vattnet och plötsligt försvinner barnen ner i den lömska vattengropen.

En stor eloge till Dennis Jansson med äventyrsgolfen, och äventyrskillarna på Lilla holmen som här försöker locka de äldre barnen på skojiga aktiviteter. Bra! Mera sådant! Tvärt!

Vi måste uppfylla den påkostade reklamen om ett rent och naturskönt Åland! Är det så mycket begärt att förvänta sig rena badstränder och fräscha toaletter?!

Varför inte också satsa på lite trampbåtar, en liten pool med småbåtar, grävskopor för barnen och andra små kringaktiviteter? Gärna ett café i anslutning till barnaktiviteterna... så skall ni få se att turiståland får en hel hög med glada semesterfirande och lokalt boende föräldrar och barn!

5 barns mamman Lowa

Av Lowa - 5 augusti 2009 21:15

Ikväll har jag varit med smågossarna på Pippi Långstrump teater till Bentes. Mycket bra! Mycket bra för både vuxna och barn. Helt fantastiskt att se Janke som prusiluskan .. wow! Villa Villerkulla var också härlig och måste verkligen säga att de lyckats skapa det precis så där ljuvligt som man bara ville bo där med Pippi. Hon den där Pippi är bestämt  en positiv filur och de gillar jag, så det så!

Av Lowa - 4 augusti 2009 22:13

Idag har vi haft en mysdag med Tina o Livia, Anna och Lucas, Linnea samt hela mitt patrask. Det blev glass på Svarta Katten, lite tarvligt att någon ätit upp min lakritsglass men chokladglassen dög rätt bra den med. Sedan traskade vi ner till Lilla holmen och lät barnen rastas bland soporna! Ja, det har jag redan berättat för er sååå det behöver vi inte gnälla om mera.

Av Lowa - 4 augusti 2009 18:56

Klassträffen, ja den blir av på Ulfsby Källarkrog första helgen i oktober! Temat är 80 tal och vi får välan se hur vackra vi alla blir! Tina har idag varit här för planering av våran underbara klassträff. Hoppas, hoppas att den blir lyckad. Det skall bli skoj och se vad alla sysslar med idag! Vidare information om maten återkommer vi med inom kort!

Av Lowa - 4 augusti 2009 18:40

Vem skall vi nu skylla på då? Mise, renhållningen eller Mariehamns stad? Det här ser vackert ut för våra turister... det här är en verklighet som bör ses över.. ja, det tycker jag verkligen! På en badstrand skall det väl vara trevligt.. eller hur? Vem gillar sitta bredvid en duns illaluktande bajsblöjor, möggliga ölburkar, gamla matrester.. ja, vem vet vad de fanns där..


Här har vi Lilla Holmen, paradiset i Mariehamn (eh) ? Dessutom bör nog Mariehamns stad ta sig en titt på Eckerös supertrevliga barnvänliga ställen. Ja, en riktig titt.. och kanske fundera på om varför barnfamiljerna snart lyser med sin frånvaro.. då, kan jag åtminstonde förklara varför!


Nej, fixa lite mysigare på tex Lilla holmen... små grävskopor, småbilar och båtar som barnen kan köra för en billig slant.. rengör och fixa upp toaletterna, håll rent, ha flera sopisar och se till stränderna är snygga och prydliga. Gröna Udden är en totalkatastrof, speciellt stranden med den tarvliga mattan som sticker fram lite här och var. Bryggan som ser fallfärdig ut, spikar som hänger ut och stolpar som sticker upp lite här och var i vattnet. Undrar om någon av er som beslutar någonsinn sitter här med era barn, för det har blivit värre än vanligt! Skärpning! Dessutom verkar det som staden glömt och klippa gräsmattorna i stan, kan bero på personalbrist, lathet eller snålhet? Svår fråga!

Av Lowa - 4 augusti 2009 09:22

... men hallo.. äntligen känner man sig som en människa igen. Trodde nästan att jag anfallits av svininfluenssan ett tag igår.. men, det kallades nog återhämtning efter möhippefirandet! Tur! Var nämligen tvärsäker när jag fick en envis huvudvärk, tandraden molade sammanbitet, skelettet skallrade som en skallerorm men troligtvis led jag endast av en enorm sömnbrist.


Nu är jag i tipp topp form igen, redo att springa mig svettig efter vilden... svara på alla varför frågor till medlaren, karva ut föremål från lillflingans mun och hjälpa storflingan med make up:en och sist men inte minst hjälpa min nackspärrsgubbe överleva vardagen. Vi tackar basiluskerna för sin frånvaro och återgår till vardagen!

Av Lowa - 4 augusti 2009 08:41

Nu tycker jag nog att vilden är liiiite irriterande... naturligtvis målade han ner hela soffan när jag var borta på möhippa med gänget. Protest från herremannen, ja.. man kan undra! Tyvärr har hela soffan fått detta vackra konstverk inristat i lädret... och nu undrar jag om ni har ngt tips hur i himmelen jag skall få bort eländet?


Vi är nästan förgiftade av alla medel som jag nu försökt med... jag har dränkt halva soffan med sprit, rengöringsmedel av alla de slag men ingenting hjälper... ??

Av Lowa - 3 augusti 2009 00:18

Jag är verkligen lyckligt lottad som inte missade denna supertrevliga dag som Tessa fick före hon blir fru.


Det hela började kl 9 och möhippegänget satt väntandes på Tessa vid Klintens park.. där drog Fanny några trevliga lekar och jag kan säga att jag inte är det minsta förtjust i lekar men den här tjejen fick högsta betyg.

Temat var Indiskt under heeela dagen och därav ser hon här ut som en riktig  Indisk prinsessa.. och på kronan fanns även en bild på den blivande mannen.


Tessa fick under dagen fixa till en egen kopp av lera utanför café Bönan.. självklart under handledning för vem vet om det överhuvudtaget alls hade liknat en kopp annars? Nåja, den blev fin och resultatet väntar vi på med spänning. Ja, den måste ju förståss brännas och målas först. Traskandes begav sig gänget till Jussis keramik för att blåsa glas.. ja, här missade jag en del.. men 2 st, om inte 3 st fantastiska vaser tror jag hon lyckades hosta ihop. Duktig flicka!


När detta var färdigt begav gänget sig ut till Kobba klintar med en superduper trevlig båt! Ger verkligen mina varmaste rekommendationer till er alla att hyra denna båt. Problemet är dock, jag och namn men, jaja... vi åt en picknick lunch med vin och mumsigheter... tjuvrökte lite ute på däck och bara hade det trevligt. Massor med nya, trevliga och rätt stabila männinskor dök upp under dagens lopp. Härligt!


Bastubad på Gröna Uddens camping blev nästa station. Super! .. men ett tips grabbar... det kunde bra finnas ngt bord där ute som man kunde sitta och virra vid när man har lust att ta sig en slurp vin, eller varför inte en bärs?


Café Bönan.. vår indiska afton avslutades där med god STARK indisk mat! Superfint ordnat! Vi tackar verkligen och självklart hägrade Arken vid midnatt. Tyvärr var jag en mes, lite ont i magen, trött och allmänt gnällig så.. taxin blev färdmedlet till mina ljuvliga små löss och man.



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards