Alla inlägg under september 2009

Av Lowa - 27 september 2009 23:40

Efter att ha sovit en hel natt (har inte hänt på år) travade vi ner till hotellets källarvåning. Möttes av en större variant av afrikansk fransktalande frukostvärdinna. Mysigt åt vi våra baguetter med jordgubbsmarmelad och drack det terrorliknande svarta kaffet. Jag gillar kaffe med smak, men det här var något i hästväg. (hoho)


Skogstrollet och jag njuter av Paris, varandra och den härliga rundvandringen med buss. (blink)

Njuter av Paris!  

Så, dags att ta itu med staden.. vi bodde väldigt nära vad vi kallar riktiga centrum... hoppade på en svindyr bussrundtur men det visade sig att det var en av de bästa grejerna vi gjort. Vi såg allt, nja.. nästan.. men det vi tyckte att vi hann med. Turen kostade 24 EUR/person men man fick hoppa på och av vid de olika turistattraktionerna och sedan gällde bussturen i 2 dagar. Det var ju inte fy skam. Vi har nu hunnit se de vackra målningarna som tex Mona Lisa och måste faktiskt säga att varken Skogstrollet eller jag är vidare förtjusta i konst. ... men korkad är den som inte går och kikar hastigt i detta museum för har då aldrig sett någon måla så vackert, med sådan kraft och känsla.


Kika här har vi skattkammaren.. jag kan för er berätta att här skannades vi från topp till tå för att få komma in över huvudtaget.

Skattkammaren  


Nicke eld och lågor för att få komma in i den världsberömda byggnaden.. (fniss) ... de trodde jag aldrig! ..men kanske vi två troll börjar mogna till lite granna..

Nicke med våld på väg in mot skattkammaren!  



och kika på Mona Lisa.. jag kan inte skryta om bilden jag tagit, men verkligheten var en helt annan. Målningen var inramad med alla slags plastfunderingar och så fick blixt ej användas så, det blev som det blev.. men ni ser ju att vi sett henne i allafall.

Mona Lisa  

Här inne på museumet skall jag även förklara för er att det var ett av världens snyggaste toaletter. Kostade visserligen 1 EUR att göra sina bestyr men grabbarna kom och öppnade toa dörren, och så fort gänget avlägsna sig från toan så gick städerskorna och tvättade rent hela toaletten, speglarna, lavoaren, handtaget.. ja, minsann.. allt!

Vi åt massor med god mat, drack vin lite här och var, promenerade, promenerade och åter promenerade. Ljuvligt vackert väder, fantastiska hus och måste säga att jag verkligen rekommenderar detta till alla. Dock väldigt dyr stad så en hel del kryssidyller om man inte ork äta baguetter hela dagarna förståss. Det gjorde vi en del, picknick i parker and so on... mysigt, romantiskt eller vad ni nu vill kalla det. (blink)


Av Lowa - 27 september 2009 23:04

Lite halvspända och fundersamma hur våra små troll skulle klara av att vara utan trollmor och Skogstrollet begav vi oss trots funderingar iväg med våran älskade båt Rosella. Frukost på båten och tro det eller ej.. vi slafsade i oss fukosten på några sekunder.. ja, tills vi insåg att vi inte denna gång hade så värst brått. Hm, vi hade nämligen 2 hela timmar på oss att tugga i oss alla de finfina slarvorna som frukostbuffén bjöd på.


Konstig känsla det där, att vara ensamma inte jaga någon halvvild lintott på väg att ta sikt mot frukostbuffén, medan den andra skall matas, den 3:dje stoppas från att bege sig till spelhallen, den 4:de övertalas från parfymbutiken, den 5:e uppfostras att sitta fint vid matbordet tills alla ätit klart. Nåja, båtresan gick utmärkt och sedan var det bara att hastigt ta bilen och visa sin nuna längs Stockholms alla förorter.. och röja sig fram i 2 timmar till Skavsta.. (det stör mig att de kallar det Skavsta/Stockholm) .. de kan lika gärna kalla det skåne för mig.. det kändes som en evighet att plöja dit ner. (frust)


Vi tackla oss fram, färdigt incheckade.. (för det hade jag sett till) och väldigt smidigt tog vi oss in i väntsalen.. ja, ja.. efter alla miljoner kontroller förståss... och den här kråkan hade tydligen MISSAT att man inte fick ha med sig ett och annat på de här märkvärdiga flygen.. jeps, ni har rätt... !!! Jag sitter mycket av min tid och förklarar för passagerare vad man inte får ta med i flygplanen.. men va i himmelen.. man behöver ju allt juuu! (he,he)


Sååå, äntligen vill Ryanair ha oss in i det megastora flyget... härligt att se flygvärdinnorna/värdarna.. som stod på rad och gjorde uppropet med nödutgångar osv.. värsta showen! Gillade det lite annorlunda upplägget! Okej! Det var verkligen trångt. Skogstrollet satt med magen och näsan rakt i den andra chockgula stolen framför och märktes tydligt att Ryanair verkligen sänker sina biljettpriser men tar ut sina stålar med att ta betalt för bagage, sälja svindyr läsk, parfymer, godis, och sist men inte minst skraplotter. Det är ju en häftig ide!


Väl framme slussades vi ut, försökte oss på de vidrigaste toaletterna i världen och sedan köpte biljetter till bussresan som slutade efter ca 1 och en halvtimme i Paris.


Paris   

Wow, älskling.. nu är vi i Paris och bara vi har äran att lära de här fransmännen ett och annat.... sade Trollmor (och trodde hon va humoristisk). (eh) ... Fortfarande kör fransmännen stenhårt på att franska är ett världsspråk och med rynkande pannor lyckades JAG med min stooora charm få bensinmacksgubben att pricka in på kartan var i himmelen vi hamnat .. (observera mitt i natten)!


Skogstrollet var sugen på promenad.. från bussstationen till hotellet! Det kan ju inte vara så svårt påstod han ?! Hmm, vi gick i 2 timmar!! Jag lovar.. jag som värsta primadonnan med högklackat, gnällig.. och halllooo.. jag hade inte ens fått middag. Nåja, vi lyckades hitta vårt hotell efter att ha irrat på en lååång stund. Checkade in, kastade av oss grejerna och begav oss till en liten mysig restaurang. Där åt vi en underbar middag, drack lite vin och dunsade utpumpade ner i vår stenhårda... utan bäddmadrass ljuvliga säng (ho,ho).


Ja, vi var ju inte där för att sova i allafall .. i Paris menar jag! .... fortsättning följer gott folk.. nu e de natt och jag skall pussa på småtrollen lite före arbetet kallar i morgon bitti.

Av Lowa - 22 september 2009 21:27

Funderar på att byta abonnemang.... de här låter ju relativt Tungan ute


DNA Unelma 

  

För de som talar mycket

  • 3000 minut prat
  • 3000 minut videosamtal
  • 3000 SMS
  • 3000 MMS
  • 39,90 €/månad

Nu gäller det bara att ta reda på om detta fungerar bra på Åland. Storflingan har nämligen detta via sin pappa och vi har inte märkt något märkligt. Sååå.. billigt!



Av Lowa - 22 september 2009 19:53

Jag har ett problem... tissarna är som balooobas.. ååååh, nej.. de blir inte någon bild på de här eländet inte...! ! ! Dessutom skall jag för er berätta om en mammas underbara natt..


just så, underbar...


Vilden den vilde fick luras i säng när vi skulle sova.. men han var inte ett dugg trött.. nix, han hade sovit dagssömn sisådär kl 18 tiden och tyckte självklart att natten var ung vid 24 tiden då mammslan såg stjärnor och ville sova. När vi efter mycket möda och stort besvär lyckats få vilden och sova såååå ... kommer nästa....


- Mamma, kooom!

- va? va é de nuuu?

- jag har kissat ner mig ... (gråt)

- men lilla gubben.. de e INGEN fara.. mamma kommer och hjälper dig.. (yrvaket snubblar man över samtliga i sängen)... och börjar tvättproceduren.. tvättmaskin, grabben, sängen, ..)

- ....... och såå.. nu går vi till sängs raring.


Efter någon minut börjar nästa ... ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

- Lillflingan ville ha mjölk, men INTE flaska INTE för det har vi testat. TISS, vill jag ha .. skrek då (vår 9 månaders baby) .. och eftersom jag måste sluta till Paris resan sååå... fick hon skrika, jag vara vaken, och gubben sova.


Vid 4 tiden fick jag nog.. då fanns det annat än stjärnor i ögonen, blixtrar också och Skogstrollet steg surt upp och tog över vår arga filurliga lillflinga.


Jag gick till en annan säng för att somna sött.. och sååå.. kan man ju inte sova! Märkligt! Blir uppretad som bara den! Märkligt!


Efter mycket om och men somnar jag och skall glatt tvätta upp mig, hoppa i kläderna och med en härlig morgonstämma tas med företagets trevliga kunder.


Däremot retade jag upp mig på andra fyrkantiga papperspetitesser som kan få nerverna att vara spändare än en fiolsträng. *morr* Jag vet, man måste ibland.. men jag står för att jag inte är sugen på att se de där funderingarna.

Av Lowa - 21 september 2009 21:40

Jag strider för tillfället med en 2 åring. Han vinner.... ! Sorgligt men den här mannen har en envishet som tar kol på hela familjen. Oxe, ja det förstår ni väl. Vad kan man annat vara när man kl halv 11 en måndag kväll strider med mammslan på toaletten för att mamma har gjort sitt bästa. Spolat ner ... ja, trodde ni verkligen jag skulle skriva vad som skulle spolas ner.. så, nix.. jag besparar er detta.. men.. något skulle spolas ner.. men inte av mig. Nej, nämligen av vilden.. och därav har jag en storslagen fight.


Ludde med boxarnäsa  

Inte därför han dock har en ruggigt uppskrapad näsa... nix, det är för att herremannen slog en extra vurpa igår med lilla moppen... stackare där! ... men, ibland undrar jag om det inte är mera synd om vår kära barnflicka som fick en rak höger i fejan när hon skulle hjälpa till och klä på skorna. Det ville han minsann inte!


Av Lowa - 21 september 2009 20:27

Så där ja... jag har fått en rös med tips på vad vi (Skogstrollet & Trollmor) skall göra i Paris.


Köpa skor tyckte en av mina kollegor... där lär skall finnas fantastiska skor! Det låter som ett MVG förslag (fniss) .. även fast gubben märkligt nog tycker att jag har för många hemma.


Som ni ser på bilden är jag överlycklig om jag kan få ett par nya skor barra så där.. tänker inte berätta åt herremannen vart vi är på väg.. när vi gåendes hand i hand traskar fram till gatan med alla skobutiker. (he,he).. ett problem.. det här tipset är från en som varit i Paris för 10 år sedan.. ja,ja, ja... inte riktigt färsk info alltså.. men lugn .. bara lugn... skor och jag lixom hör ihop.. så jag lär nog hitta er ...

  


.. en annan kollega ansåg att Paris hotellrumsbadkar borde testas tillsammans med lite skumppa och jordgubbar.


..  vi fick också tips om vart vi inte skulle fara och äta skaldjur.. om inte magsjukan var vad vi ville ha på vår resa. Ja, det var ju inte det enda tipset på vart vi inte skulle gå, men.. låter det vara osagt.


.. vissa ansåg att vi bara skulle mysa gott på rummet ... andra tyckte vi skulle vifta på Eifeltornet.. ja, speciellt min man .. men... jag är höjdrädd.. så antingen tänker han rädda sin fru från marackasliknande skelettdans.. eller kasta ner mig från de ljuvliga högderna.


Tavlor ja, kanske jag skall nypa med gubben och kika på lite konst.. (pust) DÅ om någonsinn kommer jag att ha det jobbigt! .. men, varför inte trava fram till en sliten, bohemisk konstlärka som kan ta och arkivera våra nunor på en tavelduk. Vackert att hänga upp hemma, ifall inte någon orkar se hur vi ser ut i verkligheten. Hmmm.. tåls att fundera på!


Skogstrollet har gett stränga förordningar åt Aino så att hon vet att om Lillflingan tänker börja traska på medan vi är borta så, ... skall hon lägga ner henne hastigt! Detta för att han vill se henne gå först. (ha,ha.. gubbar!)



Av Lowa - 20 september 2009 20:57

Underbart, lovely, loistava... ja, bara så vackert med höst. Tyvärr hamnade man på att ha en röja i röran dag men lovade trollen att ta mig ut i naturen lite granna. Skogstrollet tog en tur med tjejtjusaren och checkade om fiske kunde vara dagens napp.. och jepp, tjejtjusaren fick sig en liten abborre.. men den lilla rackaren fick leva vidare i vassen.


Jag och småttingarna tog mig en tur till Lilla Holmen... småtrollen somnade sött medan vi traskade ner..


Ludwig & Pärla sover sött  

.. skönt med lite bus och lek med medlaren som ibland hamnar lite i skymundan av all uppmärksamhet som de 2 små behöver. Ja, ja.. som ni ser så har Lillflingan 2 st olika strumpor... och är ni sugna på att komma hit och ara strumpor .. så är ni välkomna.. annars tycker jag bestämt ni kan vara tysta.. för jag har gett upp eländet. Barnen har rena strumpor på sig när de vaknar, de är friska och jag tänker då inte störa mig på att paren är olika. Praktiskt kallas det gott folk.... slippa ödsla tid på onödigheter när det finns annat viktigt att göra.. dessutom.. de har ju strumpor på sig såååå mina småtroll har inte kallt i allafall (he,he)


Hm.. på bilden här som är i liggande format ser man hur en utsliten, tärd mamma rynkar till sig av funderingarna.

  

... kastade mig raklång på den underbara tefats gungan... låg raklång och funderade på livet... har en massa att fundera på just nu.. men säg, när i himmelen skall man inte ha det.. men, måste samla energi och det var aldeles ljuvligt att flänga fram och tillbaka och lyssna på vattnet, vinden och titta upp på de vackra höstlöven...

  


Medlaren passade på att visa mig trix som han uppfunnit medan han lekte på skeppet.. de här är livet de... glada, lyckliga barn!


Gustav åker och har skoj!    


och för att inte tala om lycka... är för mamma att få mysa så hääär!

Gustav & Mammslan har mystime..  

Av Lowa - 19 september 2009 16:59

Det bar iväg på skördefest idag.. vi började faktiskt ute på Limnäs gård där man kunde göra lite allt möjligt... Unga killar dirigerade parkeringen och måste säga, barnen var fantastiskt väluppfostrade och önskade oss en trevlig dag och gjorde verkligen sitt bästa för att få oss att känna välkomnade.... småtrollen våra var lite sugna på att rida, hoppa på höbalar osv.. och naturligtvis väntade vi på Pippi Långstrump som skulle dyka in med pompa och ståt. Tyvärr orkade vi ej vänta på Pippi så vi fortsatte till Bolstaholms Gård eftersom killarna var taggade på motoraktiviteter.


Välkomnandet på Bolstadholms gården var verkligen trevlig... lite höstbilder togs även på gården..


Höst, ´höst, höst  


Självklart fick vi köa till de populära Bolstadholms burgarna och som efterrätt blev det Ålandsbankens kaffe med kex... verkligen omtyckt grej. Däremot saknade jag lite rökt fisk stånd, och att man borde ha möjlighet att äta någonting annat än hamburgare. Mina småtroll var nämligen ruskigt hungriga så en korv med bröd, våfflor med hemlagad sylt skulle ha suttit fint. Gårdens charm är enorm, vänlighet, gästfrihet och gott folk.. De hade verkligen uppnått konsten att få oss att stanna länge, och efter hand lockas att köpa både ett och annat. Barnen stormtrivdes, vilket gör att vi föräldrar gärna babblar bort lite tid med andra skördefestintressenter.

Bolstaholm  


Martina, Johan och gänget satt och hade mysigt i solen.... så fastnade en stund där med truten förståss..

  

... men hallo.. kika på den här herrgårdsbyggnaden...

  

Tydligen var det flera buss last från fastlandet och från svenska sidan. Härligt, med lite turister så här på slutrakan av sommaren! .. sen bar det av.. på en tur och titta på kossorna med traktor och kärra... jag var lite rädd, men vilken trevlig prick som med ett glatt leende berättade om herrgårdens historia och det här gjorde susen måste jag berätta.. i allafall för mig.. jag tycker det var synd att inte alla fick chansen att höra hur han från hjärtat berättade om sin ljuvliga gård eller .. kanske det nu var de närmaste släktingarna som tagit över.. är lite osäker, barnen babblade också samtidigt. Här har vi mannen med den höga hatten in action genom vikingagravar och kossor...

Herremannen i hatt!  

Kika på grabbarna bus, som också var med på turen runt gården...

  

och så Molly & Johan försåss.. (bilderna är lite suddiga men det skumpade rätt vilt i vagnen.. )

Johan & Molly  

Nåja, turen klarades av vackert... och så bar det av på vidare upptåg bland grisar, höns. .. och sååå... kom Tici och gänget

 

.... och så busar vi loss.. letar guldpengar bland höstackar...

Elias & Gustav väntar på att få busa loss..  

.. men kan ni förstå.. tycker dessutom att "tuppen" / toan / dasset var finurligt fixade.. checka här .. inte illa?

  

Vi skulle inte handla någonting.. det hade jag då lovat Skogstrollet.. tror ni jag lyckades! Nix! Det började med att Jenny föreläste om Havtornssaftens super krafter nu i svininfluenssatider och allt.. jag vart såld! Köpte en flaska havtornssaft så att jag kan vitaminbombadera småtrollen... dessutom gick jag på den hemlagade Bolstaholmskorven och sist men inte minst.. härliga mumsiga majskolvar.

  

 Måste verkligen säga att det blev en "över förväntan" dag... härligt organiserat och tänk att de här människorna öppnar upp sina hem till oss alla. Fantastiskt.. där fanns leksaker från Plasto, tramtraktorer till traktor racet, rodeo maskin för de lite äldre barnen och motoraktiviteter.. helt otroligt! Dessutom sålde de fint kött, tyvärr var jag ju liiite för trög så en del av det jag ville ha hade tagit slut.. nåja.. får väl beställa eller vänta till jul. Ja, för till jul skulle den populära korven finnas igen. Den som väntar på ngt gott väntar ALLTID för länge! (pust)

Elias testar Rodeo maskinen..   

Elias var kung på den här filuren... medan Gustav irrade runt och kikade på bandet som spelade

Gustav   Vilden rockar loss i sandhögen!  

Men, men ... ni skulle sett vilden.. han diggade härligt när bandet spelade så for ena benet som en trumpinne .. killen kommer att vara rockstaaar någon dag.. jag lovar! (fniss)

Skogstrollet och Lillflingan tog det riktigt lugnt och fint tack och lov (he,he) ... ja, jag menar att jag slapp springa efter de här trollen också..

Skogstrollet och Lillflingan  



Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards