Alla inlägg under maj 2009

Av Lowa - 25 maj 2009 20:56

Stor flingan har tagit sig 2 dopp på Lilla holmen idag. Huuuja.. va förskräckligt kallt det måste ha varit. Hon tyckte det var skojigt i allafall och tyvärr har jag inte föreviga denna bild. .. men och andra sidan .. inte är ju det så konstigt.. folk vinterbadar ju ofta, det sägs ju att det är riktigt bra för blodcirkulationen... men inte får ni dit mig i allafalll..... speciellt inte utan att gå i den äkta finska bastun.


Bastu.. ja, den äkta finska bastun är ju en av de bästa. Helst skall man vara på stugan var man kan vara helt tyst och stilla. Veden hämtas med skottkärra från vedlidret, hinkarna fylls  med regnvatten och sedan elda, elda och elda så att det blir stekhett och fuktigt. Under tiden man väntar på att bastun värms upp är det bara att gå och laga kvastar av björkris. Björkriset skall ligga i blöt i hett vatten och sedan doftar det så gott i hela bastun. Vissa slår även denna kvast på ryggen för att få igång blodcirkulationen.


Bastun är kokhet, och ingen tidning kan läsas i denna värme...svetten dryper ner och man bara längtar efter att få springa "nakupelle" ner i havet för ett avslutande dopp. Sköööönt! Håret tvättas i en hink full med regnvatten. Tänk, vad rent och fint håret blir av detta vatten. Bastubadandet avslutas ju även av en god, kall finsk öl till vuxna och barnen får pommac. De här är sommar tycker jag!

Av Lowa - 25 maj 2009 20:51

Ser ni på vår lillflinga som blivit så stor att hon nu fått sitta i vagnen. Överlycklig var hon att få hänga med i våran värld istället för att bara drömma sig bort bland de vackra molnen.



Av Lowa - 25 maj 2009 20:48

Spindelmannen åldern, ja .. den har nog alla killar gått igenom någon gång. I dag hade vi fullt med spindelmannen killar på gården. Ljuvligt, att få klä ut sig ibland.

Av Lowa - 25 maj 2009 20:19

Visitaland.com ... ja de här är nog ingen vidare bra reklambild för Åland! Har de glömt att det nu är slutet på maj och de 1000 lindarnas stad kanske borde vara prydlig och vacker nu. För mycket att göra månne ?? Parkavdelningen alltså? 


Av Lowa - 25 maj 2009 18:47

Denna dag avklarad med många olika aktiviteter... traskade på stan med Theresa & Noel, Tessa & Jeff.. och så Ludde och Pärla förståss. Vi stannade lite här och där allihopa och fastnade i munnen lite titt som tätt.


Var till Fotoplus för att få mina foton fixade, orkade dock inte vänta på de här 500 bilderna (eh, puuust) .. tur att jag inte skulle ta ut alla.. då hade man ju fått ha barnen och äta gröt till middag varje dag. Nåja.. vi fortsatte våra vältränade kroppar (förutom min) till Svarta katten. Tessa och jag tog en varsinn sallad medan Theresa hade för sig och fasta. Helt fantastiskt.. jag skulle inte klara av att fasta.. jag skulle bli en vandrande "morrhoppa" om inte jag fick mat.. och vet inte om barnen och gubben sedan skulle vara så intresserade.


Mysigt med lite fika för att sedan trudelutta vidare till parken efter Gustav.

Av Lowa - 25 maj 2009 06:48

Igentligen är jag förundrad över hur många som bloggar. Plötsligt bara ploppar det upp bloggar där du på ett eller annat sätt känner skribenten... ja, eller åtminstonde vet vem är. Jag följer med i människors liv, utan att de vet om det. Jag läser om deras barn, fester, vad alla gjort eller inte gjort.... och sedan träffar jag dem kanske på stadens fik.

Märklig känsla de där, när man nästan tror att man känner den här personen bara för att man lever sig in i deras värld med familjen. Sjukt? Jag vet inte.. men märkligt.. helt klart!


Det samma händer väl säkert andra vägen. Förmodligen, eftersom alla läser allas bloggar här på Åland.. . men jag bjuder på det! Ni får gärna falla med i vår värld av att hitta de förbaskade paren till strumporna, vårt passande efter vildens rymningsutflykter, pubertaliska utspel och sist men inte minst mina märkliga funderingar om världens alla lustigheter. Så känn er välkomna in i vårt liv.

Av Lowa - 24 maj 2009 21:17

sådärja... här har vi en spindelmannen på besök.. han skall nog snart snarka gott i sin säng ... i Gustavs rum. Ja, Gustav ja.. han kom hem från pappa idag..och var överlycklig..han har nämligen fiskat. De hade lagt ut nät igår och tagit upp dem i morse.. och fick hela (håll i er) .. 5 fiskar. Gustav påstår att 3 av dem inte gick att äta, men han fick hålla i dem. Wow, vilken upplevelse att få fara ut på sjön och lyckas fånga lite fisk. *ljuvligt*

Av Lowa - 24 maj 2009 18:02

De här är min stooora tjej .. hon är en väldigt go tjej och mycket förståndig, fotointresserad och väldigt lik sin mor.. speciellt temperamentet..(eh, mamma e så lugn och fin, eller?)

Presentation

Omröstning

Vilket stjärntecken är du som läser denna blogg?
 Stenbock
 Vattuman
 Fisk
 Vädur
 Oxe
 Tvilling
 Kräfa
 Lejon
 Jungfru
 Vågen
 Skorpion
 Skytt

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästboken

Rosa Bandet

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards